10. FESTIVAL EVROPSKOG DUGOMETRAŽNOG DOKUMENTARNOG FILMA: Sedam veličanstvenih

0

„SEDAM VELIČANSTVENIH“ ovoga puta najavljuje svoje deseto, jubilarno izdanje od 30. januara do 5. februara 2014. u Sava centru. I ovoga puta po izboru uvaženog danskog selektora Tue Stin Milera biće prikazano sedam antologijskih ostvarenja koja su obeležila evropsku filmsku scenu prethodne godine.

Publici će biti predstavljena najnovija vrhunska ostvarenja modernog dokumentarizma, a kao gosti u Beograd dolaze značajni dokumentaristi Evrope, s tim što će kao specijalni gost doći i aktuelni direktor Evropske dokumentarističke mreže (EDN), belgijski producent i profesor Pol Pauels. Ove godine najavljen je još jedan značajan prodor – festival će trajati sedam dana, umesto dosadašnjih pet.

Festival je u svom višegodišnjem usponu uspeo prošle godine da osvoji veliku Najavljeno je sedam premijera filmova koji su upravo aktuelni na vodećim svetskim festivalima, a neki od tih filmova su zaista ekskluzivni po tematici koju obrađuju i po postupcima kojima su napravljeni. Dakle za jubilej „Sedam veličanstvenih“ najavljuju neviđene prizore sveta kojeg moderni dokumentarac konstantno otkriva kao iznenađujući, nov i neponovljiv!

Tokom festivala biće po deseti put održana i radionica za mlade filmske autore i studente filma u okviru koje će gosti iz Evrope prenositi svoje znanje i iskustvo kroz niz master-klasova. Iz godine u godinu ova radionica privlači sve veći broj mladih ljudi, a afirmisani autori s puno entuzijazma podstiču vrlo živu i aktivnu komunikaciju na visokom nivou na kom su takve manifestacije u Evropi i svetu.

„Sedam veličanstvenih“ pozivaju sve posvećenike i ljubitelje modernog vrhunskog dokumentarca da kao i do sada učestvuju u velikom bioskopskom prazniku, a pored uživanja u filmovima i da svake večeri tokom festivala razgovaraju sa vodećim dokumentaristima Evrope.

Najavljeno je sedam premijera filmova koji su upravo aktuelni na vodećim svetskim festivalima.

* LEVIATHAN / LEVIJATAN http://vimeo.com/58995554

* A WORLD NOT OURS / SVET NIJE NAŠ

MEINE KEINE FAMILIE / MOJA MAMA, MOJE TATE I JA

LA MAISON DE LA RADIO / KUĆA RADIJA

EVERYDAY REBELLION / SVAKODNEVNA POBUNA http://vimeo.com/59188605

TAVARATAIVAS / MOJE STVARI

FAITH CONNECTIONS / VEZE VERE http://vimeo.com/66136711

Sajt festivala

Ostavite komentar

Your email address will not be published.