10. FESTIVAL EVROPSKOG DUGOMETRAŽNOG DOKUMENTARNOG FILMA: Sedam veličanstvenih

Publici će biti predstavljena najnovija vrhunska ostvarenja modernog dokumentarizma, a kao gosti u Beograd dolaze značajni dokumentaristi Evrope, s tim što će kao specijalni gost doći i aktuelni direktor Evropske dokumentarističke mreže (EDN), belgijski producent i profesor Pol Pauels. Ove godine najavljen je još jedan značajan prodor – festival će trajati sedam dana, umesto dosadašnjih pet.

Festival je u svom višegodišnjem usponu uspeo prošle godine da osvoji veliku Najavljeno je sedam premijera filmova koji su upravo aktuelni na vodećim svetskim festivalima, a neki od tih filmova su zaista ekskluzivni po tematici koju obrađuju i po postupcima kojima su napravljeni. Dakle za jubilej „Sedam veličanstvenih“ najavljuju neviđene prizore sveta kojeg moderni dokumentarac konstantno otkriva kao iznenađujući, nov i neponovljiv!

Tokom festivala biće po deseti put održana i radionica za mlade filmske autore i studente filma u okviru koje će gosti iz Evrope prenositi svoje znanje i iskustvo kroz niz master-klasova. Iz godine u godinu ova radionica privlači sve veći broj mladih ljudi, a afirmisani autori s puno entuzijazma podstiču vrlo živu i aktivnu komunikaciju na visokom nivou na kom su takve manifestacije u Evropi i svetu.

„Sedam veličanstvenih“ pozivaju sve posvećenike i ljubitelje modernog vrhunskog dokumentarca da kao i do sada učestvuju u velikom bioskopskom prazniku, a pored uživanja u filmovima i da svake večeri tokom festivala razgovaraju sa vodećim dokumentaristima Evrope.

Najavljeno je sedam premijera filmova koji su upravo aktuelni na vodećim svetskim festivalima.

* LEVIATHAN / LEVIJATAN http://vimeo.com/58995554

* A WORLD NOT OURS / SVET NIJE NAŠ

MEINE KEINE FAMILIE / MOJA MAMA, MOJE TATE I JA

LA MAISON DE LA RADIO / KUĆA RADIJA

EVERYDAY REBELLION / SVAKODNEVNA POBUNA http://vimeo.com/59188605

TAVARATAIVAS / MOJE STVARI

FAITH CONNECTIONS / VEZE VERE http://vimeo.com/66136711

Sajt festivala

Pogledajte još