Đoković: Sve sam bolji kako turnir odmiče

"Osećam se sve bolje kako turnir odmiče, a posebno volim da igram na Rod Lejver Areni. Igrao sam mečeve po različitim vremenskim uslovima, ali je protiv Denisa bilo nekako najlakše. Kada se navuče krov temperatura padne za deset stepeni, to se i te kako oseti u igri. Zadovoljan sam kako sam odigrao, Istomin je odličan igrač i nikada nije lako protiv njega", rekao je Novak.

Đoković se posle dva sata igre plasirao u osminu finala Australijan opena, gde ga čeka Fabio Fonjini, pošto je pobedio Denisa Istomina.

Veliki broj tenisera iz Australije vuče korene sa Balkana, a novinare je zanimalo da li Đoković ima neki savet ili poruku za njih.

"Pre svega, moram da kažem da Australija ima odličan sistem rada. Objekti i uslovi u kojima se trenira, a tu mislim na sve sportove, jednostavno su neverovatni. Mladi sportisti, pre svega, moraju da vole ono što rade. Smatram da je to ključ za bavljenje bilo kojim sportom. Ako ne radiš ono što te čini srećnim, onda to nije to. Samo nešto što te u potpunosti ispunjava 'zaslužuje' tvoje bezuslovno odricanje", jasan je Novak.

Drugi teniser plantete zatim se osvrnuo i na svog narednog rivala, inače velikog prijatelja Italijana Fabija Fonjinija.

"S njim stvarno imam super odnos, družimo se preko deset godina i mnogo ga poštujem. Opet, to ništa ne menja na terenu. Uvek idem na pobedu, bio mi neko prijatelj ili ne, to uopšte ne pravi razliku. Kada izađemo na teren, prijateljstvo se ostavlja po strani. Obojica smo veliki profesionalci, a znam da će on želeti pobedu koliko i ja. Igra odlično i sigurno mi neće biti lako", rekao je Đoković.

Novinari smatraju Vimbldon 'dnevnom sobom' Rodžera Federera, a takav termin može se upotrebiti i za Novaka u Australiji.

"Znate kako, ako bih uopšte mogao da se poredim sa Rodžerovim uspehom na Vimbldonu – to je samo po sebi kompliment. Godine su ispred mene, ostaje mi da dam sve od sebe kako bih se dokazao i možda zaslužio takvo poređenje. AO mi je jedan od najomiljenijih turnira svakako, kao što sam i rekao, obožavam da igram na RLA, što se i vidi po mojim rezultatima", zaključio je Đoković.

Pogledajte još