RAČUNI ZA GINISA: Potrošio nula kilovata, treba da plati za struju više od 1000 dinara

0

Iako su iz EPS-a negirali da su računi za struju preskupi, društvenim mrežama uveliko kruže fotografije koje dokazuju suprotno. Neki od njih se mogu smatrati i iznosima za Ginisa. Evo fotografija dva najneverovatnija računa…

Na društvenim mrežama kruži jedan od mnoštva neverovatnih računa za struju. Naime, jedan Beograđanin je uredno dobio račun od EPS-a na kome piše da je dužan 1028 dinara, iako se jasno vidi da čovek nije potrošio ni jedan jedini kilovat. Evo i slike spornog računa:

Ovo, međutim, nije jedini gaf iz EPS-a. Internetom kruži i slika „računa za Ginisa”. Jedna Beograđanka je postavila sliku svog računa po kome ona duguje neverovatnih 1,693,429.34 dinara.

Interesantno je da je u računu naznačeno da sam potrošila u zelenoj 408, u plavoj 1459, a u crvenoj zoni čak 98131 kW, (mislim da ni dve fabrike ne mogu potrošiti tu količinu električne energije za mesec dana, a takođe mislim da nijedna omanja elektrana ne može proizvesti za naznačeni period tu količinu električne energije), a živim u privatnoj kući i grejem se na ugalj – prokomentarisala je ova devojka.

Podsetimo, juče se povodom grešaka koje se javljaju u obračunima za naplatu oglasio i direktor „EPS snabdevanja“ Dejan Vasić.

Činjenica je da je u decembru u Srbiji potrošačima isporučeno čak za četvrtinu više električne energije nego u novembru i zato su računi uvećani – rekao je on.

Međutim, kada je „dogorelo do nokata, zvanično je objavljeno da su decembarski računi greškom uvećani, i da problem leži u „ljudskom faktoru”

Ministarka energetike Zorana Mihajlović se povodom gungule koja se dešava sa računima za struju još nije oglasila, premda je poznato da je uvek raspoložena da komentariše zbivanja, čak i ona van svog sektora. da li će zbog ovog uskoro postati bivša ministarka, kao što to biva u uređenim zemljama posle sličnih skandala – ostaje da vidimo.

Izvor: Dnevno.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.