Radulović se izvinjava građanima za pretrpljeni strah

Ministarstvo privrede demantovalo je juče informacije koje su preneli neki mediji da će svim budućim penzionerima penzije biti samo 200 evra mesečno.

"Potpuno je netačno da će svim budućim penzionerima penzije biti samo 200 evra mesečno. Nikome ne pada napamet da dira u stečena prava penzionera", saopštilo je Ministarstvo privrede povodom teksta u jučerašnjem izdanju dnevnika "Danas" pod naslovom "Svim budućim penzionerima samo 200 evra mesečno".

Povodom navedenog teksta, Radulović je danas na svom Fejsbuk nalogu napisao da je njegov savetnik Aleksandar Stevanović bio neoprezan u telefonskom razgovoru sa novinarom lista "Danas".

"Sasvim je sigurno da ćemo i ubuduće praviti ovakve greške u komunikaciji i ja i moji saradnici. I to u najboljoj želji da nešto objasnimo i odgovorimo na postavljena pitanja. Naučena lekcija je da sa mesta u izvršnoj vlasti, pa bilo to i savetničko mesto, sa novinarima na žalost ne možete voditi akademske razgovore i ne možete odgovarati na sva pitanja koja postavljaju. Posao komunikacije sa medijima sa ove pozicije tek učimo", naveo je Radulović.

Međutim, kako smatra, sve to skupa ne opravdava tako"neozbiljan novinarski pristup tako ozbiljnim temama".

"I tolika želja za bombastičnim naslovima koji obično nemaju nikakve veze, ne samo sa samim razgovorom, nego i sa tekstom ispod naslova. Bez autorizacije, potvrde, bez ikakvih provera da li se dobro shvatilo, da li je to uopšte tema kojom se Ministarstvo bavi, da li ima smisla", napisao je Radulović.

"Pa onda, bez obzira na to da je budalaština sa penzijama od 200 evra demantovana, sve (emisije) vesti prave priloge u kojima uzimaju izjave i komentare raznih na nešto što nikada nije rečeno, na čemu niko ne radi. Pa onda i bez čitanja teksta došlo na radio, agencije prenose, potpuno ludilo", tvrdi ministar.

On je dodao da "sav taj tabloidni pristup ozbiljnim temama i jeste deo blata u kome se davimo", kao i da se sve to radi protiv reformi koje su Srbiji životno neophodne.

"A, onda se plasiraju i priče kako se Ministarstvo, u stvari, bavi svim stvarima koje nisu u nadležnosti Ministarstva. I zašto se petljaju. Recimo u reformu poreskog sistema. Kao to nije posao Ministarstva privrede", napisao je Radulović.

On je dodao da se Ministarstvo privrede u to "petlja zato što niko drugi neće".

"I zato što sve ove stvari značajno utiču na privredni ambijent i privredni rast. I zato što je pitanje smanjenja nameta na rad pitanje svih pitanja u privredi. Jer, uništava zdravu privredu, podstiče nelegalno poslovanje i ubija privredni rast. A, privredni rast jeste glavni posao Ministarstva privrede", rekao je Radulović.

Ministar Radulović je na kraju zaključio:"Toliki ljudi su se potresli zbog ovog neozbiljnog teksta. Uplašili. Izvinjavam se svim građanima zbog toga".

Izvor: Blic

Pogledajte još