Iskliznula železnička cisterna na pruzi Beograd-Novi Sad, prekid u saobraćaju

0

Železnički saobraćaj na relaciji između Beograda i Novog Sada bio je sinoć u prekidu, jer je oko 19 sati između železničkih stanica Karlovački vinogradi i Sremski Karlovci iskliznula prazna železnička cisterna koja je saobraćala u sastavu teretnog voza.

Radovi na podizanju iskliznule cisterne na kolosek i popravka oštećenog koloseka počeli su tokom noći, ali se očekuje da će železnički saobraćaj na novosadskoj pruzi biti normalizovan tek danas tokom dana, rekao je Tanjugu direktor Medija centra „Železnica Srbije“ Nenad Stanisavljević.

Putnici iz putničkih vozova koji su počeli putovanje, a zbog iskliznuća nisu mogli da ga realizuju tokom večeri biće prevezeni autobusima na ovoj relaciji, dodao je Stanisavljević.

„Voz u Beški je stajao više od sat vremena, a nas 200 smo stajali na stanici u vozu. Blokiran je saobraćaj. Stigao je i drugi voz. I oni su izašli“, rekao je Milenko Jurišin, jedan od putnika.

Za putnike putničkih vozova biće organizovano autobusko presedanje na ovoj relaciji, a teretni saobraćaj se do daljeg na ovom pravcu neće obavljati.

Železnice Srbije će sutra obavestiti javnost o izmenama u organizaciji putničkog saobraćaja ukoliko radovi budu duže potrajali.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.