Pogledajte koja odeća i modni dodaci mogu da izazovu oboljenja

Viseće velike minđuše

Osim mogućnosti za infekciju ušiju, ušna resica od težine može da se izduži.

Velike torbe s tankim ručkama

Iako ih volimo jer nam u njih stane sve i svašta, velike torbe uvek će nam poremetiti prirodno držanje. To dovodi do toga da je jedno rame nasilno spušteno i na kraju nas može ukočiti, izazvati glavobolje i bol u vratu i leđima.

Prečvrsti brushalter

Kao što nije dobro imati razvučen brushalter koji neće dati potporu, nije dobar ni prečvrsti. On će zaustaviti prirodni rad mišića što na kraju može dovesti do prevremenog opuštanja tkiva. A to sigurno ne želi nijedna žena.

Pojas

Ako ga stisnete prejako u želji da naglasite struk, pojas može da izazove bol u abdomenu. Osim toga, moguća je da vam utrnu noge zbog bočnog živca koji se proteže od stomaka do kukova.

Novčanik u prednjem džepu pantalona

Kada sedite, a novčanik je u prednjem džepu pantalona, stvara pritisak na taj deo karlice, a to dovodi do asimetričnog držanja tela. Upravo zbog toga možete da osetite nelagodu ili bol.

Tange

Da, mnogi će muškarac verovatno reći da voli da vidi svoju devojku u tangama, ali one nisu tako dobre za žensko zdravlje. Budući da su jako pripijene uz intimno područje, telo ne diše. Drugi problem je to što materijali poput čipke ne upijaju vlagu pa je lakše dobiti infekciju.

Uske farmerke i suknje

Uski modeli moderniji su nego ikad, ali ponekad ih treba izbegavati i odmoriti telo od tolikog pritiska. Zbog uskih farmerki i suknji, telo gubi prirodnu ravnotežu i tera vas da hodate poput robota. Farmerke mogu jako stisnuti živce pa se čak može dogoditi da vam delovi tela utrnu ili da osećate bol.

Cipele s visokom štiklom

Svaka žena je elegantnija ako nosi cipele sa štiklom, ali svakodnevno nošenje čini više štete nego koristi. Položaj stopala kod nošenja visokih peta takav je da je sav pritisak na jastučićima donjeg dela kod prstiju. Zbog toga je teško hodati u cipelama s visokom potpeticama jer treba znati balansirati. Kolena i bokovi ističu se prema napred i to šteti karlici i nogama. Tako se možete lako povrediti i uganuti nogu ako pogrešno stanete i izgubite ravnotežu, možete isto tako dobiiti upalu živaca uz bolna stopala ili otečen palac zbog nabijanja noge u vrh cipele.

Izvor: B92

Pogledajte još