Beograd na vodi: Niče i kula od 180 metara

"Izabrali smo partnera, trenutno najboljeg u svetu", rekao je za Novosti predsednik Privremenog veća za Beograd Siniša Mali.

"I mi ćemo u narednom periodu formirati preduzeće "Beograd na vodi“. Potom će "Igl“ postati suvlasnik našeg preduzeća. Uz novac, koji ulaže u projekat, zadatak našeg partnera je i da nađe kupce za poslovni i stambeni prostor, a Alabar već zna ko su potencijalni budući vlasnici kvadrata. Projekat će se realizovati u fazama, biće ih pet ili šest i to ćemo znati kada se kompletno usaglasi master plan odnosno idejno rešenje. Kako sada stvari stoje, reč je o izgradnji oko 1,5 miliona kvadrata. Gradnja počinje prvo u delu priobalja Save, koje je i najatraktivniji deo lokacije. Ceo projekat može da bude realizovan u roku od pet do sedam godina. Inače, kompleks će krasiti kula od 180 metara, ali joj još nismo odredili namenu. Možda hotel, možda kombinovano, poslovni i stambeni prostor... Na igradnji "Beograda na vodi“ biće angažovana domaća građevinska operativa. Dakle, pokrećemo građevinarstvo, privredu, otvaramo nova radna mesta i zato "Beograd na vodi“, uz auto-industriju i poljoprivredu, znači siguran izlazak Srbije iz krize. Takođe, "Beograd na vodi“ biće i turistička atrakcija".

Četrnaestočlana delegacija Alabarovih ekspreta zadržaće se u Beogradu desetak dana. Inače, "Igl hils“, kompanija sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, fokusira se na velike projekte u oblasti nekretnina, na međunarodnim tržištima. Kompanija je saopštila da počinje sa radom na projektu "Beograd na vodi“ i gradi centar svetske klase za Srbiju. Naš partner je najavio planove za finansiranje i razvoj velikih projekata u oblasti nekretnina na ključnim međunarodnim tržištima, sa ciljem da ubrza rast lokalne ekonomije.

"Igl hils“, koji trenutno radi na više sličnih velikih projekata širom sveta, ima cilj da postane jedna od najuglednijih svetskih kompanija za razvoj tržišta nekretnina, što doprinosi povećanju građanskog ponosa i tržišne konkurentnosti gradovima u kojima posluje. Geografski fokus kompanije su tržišta sa visokim potencijalom rasta. Partner iz UAE radi na razvoju velikih projekata o oblasti nekretnina, od dizajna do izgradnje i upravljanja imovinom uključujući i poslovne objekte u ugostiteljstvu i trgovini, usvajajući najnovije tehnologije za stvaranje snažnih motora rasta na tržištima na kojima posluje. "Igl hils“ očekuje da njeni projekti doprinesu do pet odsto bruto domaćeg proizvoda u gradovima u kojima realizuje svoje megaprojekte. Grade moderne centre sa objektima mešovite namene, uključujući stambene i komercijalne, trgovačke, objekte maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstva.


Novosti / B92

Pogledajte još