Tvorcu fejsbuk grupe "Rušimo Dodika" policija pretresla kuću i satima ga saslušavala

0

Banjalučka policija pretresla je kuću i uzela izjavu od Dejana Prerada iz tog grada, poznatog po tome što je napravio Fejsbuk profil koji nosi naziv "Rušimo Dodika“.

Fejbuk grupa „Rušimo Dodika“ ima više od 14.000 pratilaca

Portparol CJB Banja Luka Marija Markanović tvrdi da je razlog pretresa kuće i pomoćnog objekta koje koristi Prerad, čije je navela samo inicijale, postojanje sumnje da poseduje predmete koji potiču iz krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i krivičnih dela protiv privrede i platnog prometa.

Pretres je izvršen u petak u koordinaciji s banjalučkim Okružnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka.

S druge strane, Prerad tvrdi da su ga tokom šestosatnog ispitivanja u policiji uglavnom ispitivali o Fejsbuk grupi koju je napravio, i njegovim kontaktima s predsednikom udruženja građana „Slobodna Republika“ Nikolom Dronjkom i da se radi o „progonu neistomišljenika“.

On za medije navodi da su policajci, kojih je bilo oko 20, „prestravili njegovu ženu i dete“, dok iz policije navode da su postupali u skladu sa zakonom.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.