Jednom nedeljno negujte svoju lepotu

1. Maska za kosu
Jednom nedeljno odvoji vremena da dodatno "nahraniš" svoju kosu, kako bi bila što lepša. Iako ovaj tretman nije nužno raditi svake nedelje, bilo bi odlično pridržavati se toga. Za dodatne pogodnosti, umotaj kosu u topli, vlažni peškir.

2. Maska za lice
Nedjelja je tipični dan za odmor. Osim za izležavanje, odvoji vremena i za mali beauty tretman, a to je maska za lice. Možeš je kupiti u dućanu, a za još bolji učinak napravi je sama. Neka med obavezno bude deo nje. Takođe, bitno je da pre nanošenja tvoje lice bude potpuno čisto.

3. Pedikir
Uz užurbani svakodnevni tempo, tvoje noge itekako trpe, a posebno tvoja stopala. Zato odvoji vremena da jednom nedeljno svojim umornim stopalma prirediš kupku. Dobro ih namoči u toploj vodi, a zatim ukloni s njih mrtve ćelije kože kamenom za pete. Imaš li viška vremena, isprobaj masku od pola banane i kašike meda. Stopala zatim umotaj u prozirnu foliju i pusti da smesa djeluje 10 minuta. Banana i med idealne su namirnice za rešavanje zadebljane kože na stopalima.

4. Manikir
Tvoje ruke neprestano su izložene pogledima, zato se pobrini da tvoji nokti budu uvek uredni, a ruke mekane. Osim konvencionalnih preparata za negu iz radnji, od namirnica koje imaš kod kuće takođe možeš napraviti odličan proizvod da ti ruke budu što mekše. Predlažemo da kašiku kravljeg sira pomešaš s jogurtom, jednim žumancetom, kašikom meda i malo limunovog soka. Ostavi smesu na rukama 15-ak minuta pa kasnije isperi hladnom vodom.

5. Piling tuš

Onaj koji će potrajati duže nego tipično tuširanje. Lufa-sunđer idealan je za to, jer je napravljen od prirodnog materijala, a ne sintetičkih vlakana. Lufa potiče od egzotičnog primerka tikve, a može se naravno koristiti i na dnevnoj bazi. Takođe, idealna je za suve laktove.

6. Maslac za telo
Iako znamo da svoje telo neguješ kremama i losionima na svakodnevnoj bazi, maslac za telo korak je iznad onih običnih, jer bolje vlaži kožu. Ostaviće ti drugačiji osećaj nego obični preparat. Obavezno isprobaj.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još