Čović: Navijači neće smenjivati trenera

"Dok sam ja u ovom klubu navijači neće postavljati trenere i određivati ko će da igra. Imam loše iskustvo sa drugim klubom, isto crveno-belih boja, koji je to tako radio, ali u drugom sportu, fudbalu. On je zbog takvih stvari došao na mesto na kom je sada. Doduše, tamo su navijači pokretačka energija u ovom teškom vremenu u kom se fudbalski klub nalazi", rekao je Čović, a prenosi sajt crveno-belih.

Čović je naveo da je posle utakmice obavio razgovor sa navijačima i u direktnom kontaktu video "da oni nemaju nikakve zle namere, već određene emocije".
"Shvatili su, kad su bili suočeni sa argumentima koji stoje. Klub pre par godina skoro nije ni postojao, posle koliko godina osvojili smo Kup Radivoja Koraća, pa posle koliko godina ostvarili smo plasman u Evroligu. Ako bismo se ravnali sa drugim klubovima, zamolio bih da i mi imamo četiri, pet godina fore, i mi i naš trener. Ništa ne aludiram, ali jasno je šta želim da kažem", istakao je prvi čovek KK Crvena zvezda.

"Ja i pored svega neću da krivim navijače, ali oni ne mogu da postavljaju trenera i igrače, bar dok sam ja u ovom klubu. Od našeg trenera tražimo da ima poverenje u upravu, jer i uprava ima u njega. Selekciju i skauting igrača isključivo vrši trener i niko ne može da mu nameće ko će da igra", rekao je, između ostalog Čović i apelovao na navijače da imaju poverenje i strpljenje.

Crvena zvezda je večeras u Pioniru pobedila Olimpiju sa 87:62 i učvrstila vođstvo na tabeli regionalne Jadranske lige.

Pogledajte još