Prevarili ste ga: Šta sad?

Razmislite o motivu. Šta vas tera na to da mu priznate? Želite li samo da olakšate svoju savest (loš razlog)? Želite li da popravite vašu vezu (dobar razlog)? Ili samo zato što znate da će ionako saznati (takođe dobar razlog - bolje da to čuje od vas)?

Razmislite zašto ste ga uopšte prevarili. Da li je to bio trenutak slabosti, nešto što vam nije uopšte značilo ili ste to uradili pijani ili je razlog vaše duboko nezadovoljstvo vezom?

Nemojte kriviti njega. Možda ste nezadovoljni vašom vezom, no problemi u vezi se ne rešavaju varanjem. Prevara je nešto što ste vi počinili i za šta biste trebali snositi odgovornost. Bez obzira na to šta je do nje dovelo.

Shvatite šta želite. Želite li okončati vašu vezu, prvo to morate priznati sebi, a onda i njemu. Ako ste apsolutno sigurni da za vašu vezu nema spasa, možda je bolje da mu ne kažete i da prekinete vezu na mnogo prijatniji način. Ideja o prećutkivanju važi i ako i dalje želite nastaviti vezu s njim i ako vam je istinski žao zbog onoga što se dogodilo. Pod uslovom, naravno, da ste sigurni da on za prevaru neće saznati.

Priznajte odmah. Ako ste potpuno sigurni da mu želite reći istinu, bolje je da to učinite što pre, jer što duže čekate, više ćete ga povrediti.

Priznajte mu kompletnu istinu. Ako ste se već odlučili priznati mu, nemojte mu muljati i izostavljati neke delove. Jer ako jednom sazna kompletnu istinu, teško ćete povratiti njegovo poverenje. Recite mu sve ili mu nemojte reći ništa!

Odgovorite mu na pitanja! Iskreno! Kakva god pitanja imao. To je najmanje što zaslužuje.

Prihvatite njegovu povređenost i bes. I nemojte se opravdavati! Povredili ste ga i on vam to pokazuje s razlogom. Suočite se s posledicama vlastitih postupaka!

Pokažite mu da vam je žao i da ste spremni učiniti sve kako biste povratili njegovo poverenje. Želite li ostati s njim, mora vam biti jasno da njegovo poverenje nećete povratiti preko noći. Želite li da on i dalje bude deo vašeg života, pokazujte mu to iz dana u dan. Činite sve što je u vašoj moći kako bi vam on zaista i poverovao!

Izvor: Index.hr

Pogledajte još