Kako dečku reći da je kraj?

Čudna je to stvar. Mi žene smo po prirodi stvorene da na takve zvukove reagujemo odmah, i sa simpatijom. Doduše, kada dolaze od beba. No kada su odrasli muškarci ti koji ih proizvode, to je potpuno drugačija priča.

Najtragikomičnija situacija od svih je ona kada slatki, pažljivi frajer koji je potpuno neprilagođen i bez trunke seksipila počne zanovetati, i plakati, i obećavati da će se promeniti.

Jedna je stvar raskinuti s frajerom koji je bio užas od dečka, i slušati kako će se promeniti, a potpuno je druga stvar slušati to od dečka koji je kao dečko zaista divan, ali jednostavno ne zna rastopiti vas.

Onaj prvi tip, kog ste već treći put uhvatili kako se nabacuje drugoj ženi, odjednom vas uverava kako neće nikada više, a vi, s obzirom na to s kakvim kretenom imate posla, imate puno pravo na sav glas prasnuti u smeh i poslati ga u rodni kraj.

Ipak kada imate posla s dragim, dobrim frajerom koji vas tako milo pita što da učini kako bi vas zadržao, pristup mora biti potpuno drugačiji.

Svakako mu se nemojte smejati. I ni slučajno mu nemojte mrtvo hladno u facu istresti što vam tačno smeta. Siromahu ćete svakako slomiti srce, pa nema potrebe da mu slomite i volju za životom.

Imajte takta i imajte srca! Nemojte mu reći da vas njegov glas podseća na Hello Kitty na helijumu. Nemojte mu reći koliko vas živcira što zbog njegove visine ne možete obuti štikle. Što bi on trebao da učini? Da počne da se zaivati đubrivom da još malo naraste? Ne!

U ovim situacijama moraćete da upotrebite one kliše izjave koje svi mrzimo da čujemo - nije problem u tebi, u meni je, i, iskreno se nadam da možemo ostati prijatelji.

Kažite mu da jednostavno niste spremni za ozbiljnu vezu, da se morate skoncetrisati na karijeru i učenje, ili da ste se jednostavno zaljubili u drugog frajera. Koliko god to bilo bolno čuti, bolje da mu to kažete nego da ga i dalje zavlačite.


Cosmopolitan

Pogledajte još