Ovo su brzi trikovi za mršavljenje kod kuće

1. Pranje prozora

Pranje prozora može biti prava mala rekreacija. Rade gornji mišići tela, ali i nogu ako se propinjete na prste.

2. Vrtite hula - hop

Hula hop se vratio u modu i ovaj put nije samo rekvizit za devojčice. Vrtnja hula - hopa može znatno smanjiti obujam struka. Vrtite ga dok brišete prašinu ili peglate. Ako ipak niste toliko vešte, deset minuta na dan je dovoljno. Za to možete naći malo vremena.

3. Tuširanje
Tuširanje je idealno vreme da malo probudite organizam i potstaknete cirkulaciju. Tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom ubrzaće procese u organizmu, a i potrošiti koju kaloriju više.

4. Odnesite smeće

Ostavljate smeće na balkonu dok neko ne krene napolje pa da usput baci? Nemojte. Uzmite kesu i odnesite je odmah. To će biti mala šetnjica koja će potstaknuti cirkulaciju, a ako ste u zgradi ili kući u kojoj imate stepenice, nemojte ih zaobilaziti. Ako idete po stepenicama učvrstićete zadnjicu i butin. Neka to postane vaš mali dnevni ritual.

5. Plešite

Subotu ste rezervisali za neke kućne poslove i supruga zamolili da decu odvede u park? Odlično, imate nešto vremena za sebe iako su pred vama mnoge obveze. Ne brinite, pospremanje ne mora biti jedna od "muka" u nizu koje morate odraditi, neka postane nešto u ćemu ćete uživati. Pronađite CD vašeg omiljenog izvođača ili pustite celi live koncert s YouTube-a i uzmite krpu u ruke i plešite. Brisanje prašine više neće biti dosadno, pranje podova neće biti zamorno, čak niti ako ga perete poput naših baka na kolenima.
Čišćenje kuhinjskih elemenata bit će zanimljivije. A ako se i u nekom trenutku prepustite pesmi i napravite pauzu u čišćenju samo uživajte i plešite čak i ako nemate nikakvog talenta za ples.

Nitko vas ne vidi, a potrošićete kalorije, raspoloženje će vam biti bolje, a i podići će vam se samopuzdanje. Uostalom, zaplešite sa svojim partnerom, sećate se kada ste zadnji put to radili, a da niste bili na svadbi?


Večernji.hr

Pogledajte još