AUSTRALIAN OPEN: Radvanska preko Azarenke do polufinala

Azarenka, koja je dve godine uzastopno osvajala Australijan open, tako je prekinula niz od 18 pobeda na tom turniru, a Radvanska je prekinula niz od tri uzastopna poraza u četvrtfinalu tog turnira.

"Bila je agresivna, sve je stizala i sve je pogađala. Bila sam suviše predvidiva. U drugom setu sam uzvratila, a prvi gem trećeg seta bio je važan, ali sam ga lako ispustila. Nakon toga nisam uspela da se vratim, bilo je teško", rekla je druga teniserka sveta Azarenka.

"Osećala sam da mogu da igram bolje, ali ne mogu da joj oduzmem ono što je danas uradila. Igrala je sjajno", dodala je Azarenka.

Radvanska je do pobede došla za dva sata igre, iz 16 pokušaja šest puta je oduzela servis protivnici, dok je Azarenka od pet iskoristila dve brejk lopte. Beloruskinja je napravila 47 grešaka, a njena protivnica 15.

Poljakinja nije pobedila Azarenku u prethodnih sedam mečeva, a od ukupno 13, pobedila je u samo tri duela.

"Rekla sam sebi da ću jednog dana napraviti korak napred i plasirati se u polufinale i srećna sam što sam to konačno uspela da uradim. Morala sam da igram najbolje što znam, čak i bolje od toga, da budem agresivna i da idem na svaki udarac", rekla je Radvanska.

Radvanska će u polufinalu igrati protiv 24. teniserke sveta, Dominike Cibulkove iz Slovačke, koja je pobedila Rumunku Simonu Halep sa 2:0 (6:3, 6:0).

U drugom polufinalu igraju Kineskinja Li Na i Kanađanka Eženi Bušar.

Beta

Pogledajte još