Vojvodina i Austrija odigrali nerešeno

BEOGRAD, 30. jula 2009. (Beta) - Fudbaleri Vojvodine i Austrije iz Beča odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Austrija je povela u 38. minutu golom Tomaša Juna, a izjednačio je Mario Đurovski u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, iz slobodnog udarca sa 20-ak metara.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beču.

Na početku utakmice Vojvodina je imala terensku inicijativu i dve povoljne prilike, ali su Đurovski i Tadić bili neprecizni. Austrija je zatim uspela da smiri igru, nakon čega ekipe nisu imale ozbiljnije šanse.

Dobru priliku Vojvodina je propustila u 33. minutu, kada je Dragan Mrđa dodao do Alina Stojke, ali je šut rumunskog internacionalaca odbrambeni igrač gostiju izbacio u korner.

Austrijanci su minut kasnije imali prvi ozbiljnu priliku za vođstvo, posle kombinacije u šesnaestercu gostujućih igrača Tomaš Jun je za malo bio neprecizan.

Međutim, Jun je ispravio grešku u 38. minutu, kada je osvojio loptu na 20 metara od gola Vojvodine, neometano ušao u šesnaesterac i savladao golmana Željka Brkića.

Vojvodina je nakon toga zaigrala nešto bolje, a izjednačila je u drugom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu golom Đurovskog iz slobodnog udarca sa 20-ak metara.

Austrija je mogla do vođstva u 53. minutu kada je Okotie dobro šutirao, ali je Brkić izbacio loptu u korner.

Minut kasnije Slaven Stjepanović je odlično šutirao i pogodio prečku, lopta je zatim došla do Naemeka Ađurua koji je se nije najbolje snašao, ali je dodao do Mrđe, a centarfor Novosađana je promašio gol.

Stjepanović je u 72. minutu mogao da se upiše u strelce, lopta je posle neuspešne ofsajd zamke Austrije na ivici šesnaesterca došla do njega, ali je on iz voleja šutirao preko gola.

Nakon toga Okotie je u 84. minutu pogodio stativu, a Mrđa je ponovo bio neprecizan, kada je golman Rober Almar u 91. minutu odbranio njegov udarac, a Grozdanovski je potom šutirao preko gola.

Stadion Crvene zvezde, gledalaca 3.000. Sudije: Etvel, Matadar, Čajld (Engleska). Žuti kartoni: Stjepanović, Đurovski, Mrđa (Vojvodina), Okotie (Austrija)

Vojvodina: Brkić, Peković, Ađuru, Stojka (od 46' Tumbasević), Đurovski (od 86' Grozdanovski), Stjepanović, Vulićević, Karan, Lovrić, Tadić (od 62' Maksimović), Mrđa.

Austrija: Almer, Dragović, Bak (od 79' Klajn), Jun, Ortlener, Vorišek, Junuzović, Okotie, Baumgartlinger, Aćimović, Šutner.

Rezultati prvih mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Dinamo Tbilisi - Crvena zvezda 2:0
Petrovac - Šturm 1:2
Rabotnički - Odenze 3:4
Honka - Karabak 0:1
Makabi - Galatasaraj 1:4
Brondbi - Legija Varšava 1:1
CSKA Sofija - Deri siti 1:0
Frederikštad - Leh Poznanj 1:6
Geteborg - Hapoel Tel Aviv 1:3
Metalurg Donjeck - Ljubljana 2:0
Tromso - Slaven Belupo 2:1
Valerenga - PAOK 1:2
Vetra - Fulam 0:3
Rapid Beč - APOP 2:1
Vojvodina - Austrija Beč 1:1
Vaduz - Liberec 0:1
Žilina - Hajduk Split 1:1
Steaua - Madervel 3:0
Vaslui - Omonija 2:0
Polonija - Breda 0:1
Slavija Sarajevo - Košice 0:2
Briž - Lahti 3:2
Randers - Hamburg 0:4
Aberdin - Sigma 1:5
Roma - Gent 3:1
Fenerbahče - Honved 5:1
Helsingborg - Sarajevo 2:1
PSV Ajndhoven - Černo More 1:0
Sevojno - Lil 0:2
Sent Patriks - Krila Sovjetov 1:0
Rijeka - Metalist Krakov 1:2
Rejkjavik - Bazel 2:2
Atletik Bilbao - Jang Bojs 0:1
Braga - Elfsborg 1:2

Pogledajte još