Istina o računima za struju do 20. februara

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović je rekao da ne može da prihvati objašnjenje EPS "Snabdevanja" da nije bilo sistemske greške sa računima za struju.

Na pitanje da li onima koji sumnjaju u iznos računa savetuje da ih ne plate, Papović je kazao da ne može na taj način da utiče na potrošače.

"Savet potrošačima je da ulože pismeni prigovor na sporni račun i da, ako sumnjaju u ispravnost brojila, zatraže baždarenje od Direkcije za mere i dragocene metale. Niko nema pravo da ih isključi zbog jednog neplaćenog spornog računa", istakao je Papović.

Predsednik NOPS-a je istakao da je bitno da se uputi prigovor i da o tome postoji dodaz na papiru, a ne samo da se potrošači žale na šalteru elektrodistribucije.

Papović je dodao da će u komisiji za ispitivanje problema sa računima biti predstavnici Minstarstva energetike, Agencije za energetiku Srbije (AERS) i NOPS-a.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović je zbog velikog broja pritužbi građana na decembarske račune za struju zatražila od EPS Snabdevanja objašnjenje, a kao odgovor je stigla trvdnja da nije bilo sistemske greške i da su računi veći zbog dužeg perioda očitavanja i za oko četvrtinu veće potrošnje u decembru.

Nakon toga formirana je komisija koja će ispititati problem sa računima.

Izvor: Beta
Foto: Medija centar Beograd

Pogledajte još