Srbiji izručen ubica Nikole Bojovića

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u Podgorici, a osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, 29. aprila prošle godine u Beogradu.

Slobodan Šaranović iz Danilovgrada osumnjičen je da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, a Ratko Koljenšić da je organizovao taj zločin.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je 10. januara rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje Šaranovića i Koljenšića srpskim vlastima, a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu.

Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo “zemunskog klana” nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu Slavija u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine.

Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.

Izvor: 24sata

Pogledajte još