Srbiji izručen ubica Nikole Bojovića

0

Crnogorska policija izručila je danas srpskim vlastima državljanina Srbije Sašu Cvetanovića (32), koji je osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, brata jednog od vođa zemunskog klana Luke Bojovića.

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u Podgorici, a osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, 29. aprila prošle godine u Beogradu.

Slobodan Šaranović iz Danilovgrada osumnjičen je da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, a Ratko Koljenšić da je organizovao taj zločin.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je 10. januara rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje Šaranovića i Koljenšića srpskim vlastima, a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu.

Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo “zemunskog klana” nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu Slavija u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine.

Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.