Lako dostupni proizvodi koji čine čuda za vašu kožu

Ovi proizvodi nisu skupi, a još važnije obično su nam na dohvat ruke.

Jogurt

Za brzu i delotvornu masku za lice, iskoristite jogurt. Dermatolog dr. Vitni Bovi kaže da i najpoznatiji modeli često pre važne revije na lice stave jogurt i ostave da se osuši desetak minuta, nakon čega ga isperu. U jogurtu ima puno zdravih bakterija koje pomažu koži. Probiotici iz jogurta sprečavaju upale i obnavljaju kožu i hrane je.

Limun

Limun pomaže kod problema s aknama i mitiserima. Limun ima antibakterijska svojstva i upravo je zbog toga prirodna alternativa u lečenju akni.
Savet: jednostavno uzmite krišku limuna i njome natrljajte lice. Poznato je i da limun posvetljuje tamne mrlje na licu, a ublažava i ožiljke od akni.

Vazelin

Vazelin ima višestruku primenu, ali ukoliko želite da regenerišete vašu kožu, najbolje je da ga namažete, odnosno utrljate blagim pokretima na celo telo. Koža će vam posle samo nekoliko dana biti svilenkasta i nahranjena.

Mleko

Zimski praznici su odlični za dušu, ali koža teško podnosi hladnoću. Ako ste bili na skijanju i vratili se s opekotinama od sunca, preporuka dermatologa je da namočite gazu ili krpicu u rastvor mleka i vode razmere (1:1) i stavite gazu na osetljiva mesta. Proteini iz mleka će umanjiti svrab, peckanje i otekline.

Izvor: b92

Pogledajte još