U TOKU PRIVOĐENJE PREVARANATA: Policija hapsi posrednike radnika iz Sočija!

Uprava kriminalističke polIcije u saradnji sa Policijskom upravom u Čačku pretresa prostorije Agencije "Hej ju", koja je organizovala odlazak srpskih radnika u Soči, iako za to nije imala licencu Ministarstva rada, ekskluzivno saznaje Kurir.

Očekuje se da u policijsku stanicu na saslušanje bude priveden Dušan Kukić (1955), vlasnik agencije. On će biti saslušan u prisustvu višeg tužioca u Čačku. Kako nezvanično saznajemo, agencija Hey you slala je radnike u Soči i davala im ponude, po prethodnom ugovoru, koji međutim nisu ispoštovali.

- U ugovoru, koji su radnici potpisivali stajali su dobri uslovi rada, dobre dnevnice i dobri boravišni uslovi. Ispostavilo se da ništo od toga na kraju nije ispunjeno. Agencija im nije obezbeđivala ni radne vize, već su njihove pasoše preuzimali preduzimači koji su trebali da obezbede radne vize. Policija proverava ko su bili preduzimači i ko je odgovoran za prevaru radnika, pa će se dalje istraga razvijati u tom smeru - nezvanično otkriva naš sagorovnik iz istrage.

U Sočiju su u toku radovi na izgradnji Olimpijskog kompleksa.

Izvor: Kurir

Pogledajte još