Beograd: U dva saobraćajna udesa dve osobe povređene

0

Tokom noći u Beogradu dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

„Mladić star oko 20 godina povređen je u udesu koji se dogodio oko ponoći u Ripnju, kada je automobil udario u autobus“, rekla je Macura.

Ona je istakla da se udes dogodio u Ulici general Ždanova na ulazu ka Belom Potoku, a mladić, vozač automobila, zadobio je razderotinu desnog kolena i otvorenu ranu poglavine.

„Mladić je, zbog mehanizma povređivanja i mogućnosti unutrašnjih povreda, prevezen na odeljenje za reanimaciju VMA“
, objasnila je portparol Hitne pomoći.

Macura je rekla da je muškarac star oko 35 godina u udesu oko 23.50 časova u Semberijskoj ulici zadobio razderotinu glave.

„Povređeni muškarac je, prema prvim saznanjima, izjavio da su ga „udarila kola“ i bio je alkoholisan, a prevezen je na VMA“
, navela je Macura.

Ona je precizirala da je Hitna pomoć tokom noći u Beogradu obavila 89 intervencija od kojih 13 na javnim mestima, da je taj broj smanjen i da su pomoć najčešće tražile osobe sa šlogovima i bolovima u grudima.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće, uzimanje dovoljno tečnosti, a onima koji više vremena provode kod kuće pešačenje tokom dana kada poraste temperatura vazduha.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.