Dačić poručuje: Curenje informacija iz MUP-a mora da se prekine

- To nije naša (Nikolićeva, Vučićeva i moja) međusobna polemika ili kritika, već naša zajednička želja da se stvari dovedu u red - rekao je Dačić, odgovarajući na pitanje kako gleda na izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da informacije iz MUP-a cure i da će odgovorni biti uhapšeni i procesirani.

Dačić je rekao da nije nikakva tajna da ga je prvi potpredsednik vlade i koordinator službi bezbednosti Vučić upoznao sa nekim saznanjima koje postoje da odlaze informacije iz nekih "operativnih linija rada policije".

- To mora da se prekine - poručio je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa generalnim direktorom Direktorata EK za proširenje EU Kristijanom Danijelsom.

Budući da se sve, kako je rekao Dačić, svodi na političke odnose, tu nema nikakve polemike između Nikolića kao predsednika Srbije, Vučića kao potpredsednika vlade i njega kao ministra unutrašnjih poslova.

- To nije predmet našeg rada. To su operativne linije koje nemaju veze sa političkim funkcijama - naglasio je Dačić.

Dačić:Vučić i ja napravili dogovor da Srbija ide u reforme

Premijer Dačić kaže da Vlada Srbije nije kočnica reformama i da su on i prvi potpredsednik vlade i lider SNS napravili dogovor da Srbija ide reformskim putem.

- Ova vlada nije kočnica reformi, moramo da se dogovorimo kakve su te reforme, odnosno da znamo proceduru za njihovo donošenje i sprovođenje u praksi - rekao je Dačić na konferenciji za novinare u vladi upitan da prokomentariše izjavu ministra privrede da su on i Vučić kočničari reformi.

Dačić je rekao da zakon o radu još nije ušao u proceduru i dodao da će tekst tog zakona analizirati radna grupa vlade, sindikata i poslodavaca kako bi se u najkraćerm roku "definisao stav" o tom predlogu.

On je naveo da će nacrti zakona o privatizaciji i stečaju biti na dnevnom rerdu Socijalno ekonomskog saveta pre nego što ih usvoji parlament što je, kako je rekao, zakonska obaveza, ali i naglasio da je zakonska obaveza bila i da se taj Savet o njima izjasni pre vlade.

- Ja kao predsednik vlade i Vučić kao prvi potpredsednik napravili smo dogovor da Srbija ide putem reformi. Ovo je bio nacicn da se reforme sprovedu uz najmanje moguće konflikte u društvu - rekao je Dačić.

Premijer je ukazao i da nijedan zakon nije povučen iz procedure i da se traži način da se dodje do dogovora sa reprezentativnim sindikatima i udruženjima poslodavaca.

Izvor: Blic

Pogledajte još