Četvoro dece povređeno prilikom pada tobogana, ne zna se ko je odgovoran

Nesreća se dogodila kada su deca, učenici Osnovne škole "Aca Milosavljević" iz Rušnja, pala sa tobogana u zabavnom parku koji je organizovan u okviru humanitarne akcije na kojoj se prikupljao novac za Savu Nešića (13), dečaka koji je oboleo od retke bolesti kičme.

Do nesreće je došlo kada se više dece u istom trenutku našlo na jednoj strani tobogana. Tada se tobogan nagao na jednu stranu i deca su popadala, priča dečakov otac Zoran Nešić.

Prema rečima Aleksandra Gavrića, predsednika Sportske organizacije “Avantura park”, jednog od suorganizatora ove humanitarne akcije, četvoro dece je povređeno ali kako kaže, povrede su lakše prirode.

(old_image)

Na pitanje o odgovornosti za ovaj nesrećan slučaj, Gavrić kaže da ta Sportska organizacija nije odgovorna jer oni nisu vlasnici tobogana.

“Ne znam ko se od starijih nalazio u trenutku nesreće pored tobogana i ne mogu da kažem ko je za nju odgovoran”, kaže Gavrić.

Na licu mesta smo zatekli i vlasnika tobogana koji nije bio spreman za razgovor ali je ipak prokomentarisao da nije video trenutak nesreće.

“Videćemo ko je kriv, sada to ne znam”, rekao je on.


PRIKUPLJALI NOVAC ZA MALOG SAVU

Prema rečima Zorana Nešića, humanitarna akcija je organizovana kako bi se prikupio novac za operisanje kičme na VMA za koju je potrebno 2.471.580 dinara.
“Sava boluje od retke i opasne bolesti usled čega je došlo do naglog krivljenja kičmenog stuba. Pored toga, ova bolest je dovela i do drugih smetnji kao i pojavu tumora na kičmi. Jedini način da se krivljenje zaustavi i da se izbegnu posledice koje to može da izazove je da se ugradi VEPTR imlant za šta nam je potreban novac koji smo ovom prilikom prikupljali”, priča dečakov otac.







Autor: B. Damnjanović

Foto: Jovan Nedeljkov



Pogledajte još