Belgrade Demo Fest Live raspisao konkurs za drugo izdanje

Premijerno izdanje održano je tokom prve polovine 2013, uz veliko finale 23. juna u bašti KST-a. Zbirom glasova dvadesetočlanog žirija, u kome su se našli poznati muzičari i muzički novinari, i publike, za najbolji bend proglašena je lazarevačka šestorka Ućuti pas.

U želji da maksimalno pomogne najboljim bendovima BDFL je za drugo izdanje pripremio još atraktivnije nagrade, te osim nastupa na nekim od najvećih festivala u Srbiji i regionu finaliste očekuju i druge beneficije. Novina u nagradnom fondu je profesionalni video spot za pobednika, kao i organizovana mini klupska turneja sa svim plaćenim troškovima u nekoliko gradova Hrvatske. Po završetku festivala svi finalisti snimiće po jednu pesmu sa kojom će biti zastupljeni na kompilaciji koja će biti promovisana u svim relevantim medijima na prostoru cele bivše Jugoslavije. I ove godine najbolje instrumentaliste očekuju tehničke nagrade o čemu će više detalja biti uskoro poznato. Organizatori nastoje da prošire nagradni fond, te će do kraja konkursa biti poznate sve pojedinosti.

Pravo prijave na drugi Belgrade Demo Fest Live, koji počinje prve sedmice marta a završava se krajem maja, imaju svi autorski demo bendovi sa teritorije Srbije, sem finalista BDFL 2013. Prijave se vrše slanjem popunjenog formulara na bgdemofestlive@gmail.com do 15. februara.

Spisak odabranih bendova biće objavljen najkasnije do 20. februara, a 22.2. u beogradskom klubu Blue Moon održaće se promotivna žurka na kojoj će se obaviti izvlačenje rasporeda nastupa u prvom krugu festivala.

Po završetku prvog kvalifikacionog kruga koji počinje prve nedelja marta, tokom prve tri sedmice aprila uslediće drugi krug kvalifikacija. Početkom maja održaće se polufinalne večeri, a veliko finale je planirano za kraj maja. Tačni datumi biće saopšteni na promo žurci.

Žiri festivala, pored standardne postavke organizacionog tima (Branimir Lokner, Aleksandar Šarčević, Dragiša Radulović i Tamara Vučković), činiće i poznati muzičari, menadžeri, predstavnici izdavačkih kuća i novinari, a kao i na prvom izdanju i ove godine publika će imati značajnog udela u odabiru najboljih.

Pogledajte još