"Trijumf ljudske izdržljivosti ako Šumaher bude mogao sam da jede i oblači se"

Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra, kada je doživeo težak pad na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu.

Sedmostruki šampion Formule 1 od tada je dva puta operisan, a njegovi lekari u bolnici u Grenoblu nisu se oglašavali više od dve nedelje.

“Malo je verovatno da Mihael bude onaj isti kojeg smo poznavali pre nesreće. Prošle su skoro četiri nedelje u komi, neminovne su posledice. Trijumf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se”, rekao je dr Hartštajn u svom internet blogu i dodao da bi više nego ikada u životu voleo da nije u pravu.

Hartštajn je naglasio da je Šumaheru povređen i centralni i levi deo mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspešno odstranjen hematom.

“Nažalost, izgleda da ima još hematoma, na levoj strani, ali i u centralnom delu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svest, osećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja”, rekao je dr Hartštajn.

Izvor: B92

Pogledajte još