Odrekli se sigurnog života kako bi putovali svetom

“Pitala sam se šta s nama nije u redu. Da li smo nesrećni zato što nismo jedno za drugo? Međutim, mi smo se voleli, samo nismo voleli način života koji zajedno vodimo”, priča Sara Čembrlen o odluci nje i njenog partnera Tajrona Tabsa da pođu u avanturu života.

“Ideja o životnom putu na kom samo plaćamo račune i radimo poslove u kojima više ne uživamo jednostavno nije delovala dovoljno privlačno”.

Par je tako počeo da sanja o beskrajnom putovanju.

Delovalo je nemoguće, dok nisu pronašli blogove ljudi koji već žive tako, a prihode stiču radom putem interneta.

Tri godine radili su više poslova i živeli što su skromnije mogli, štedeći za život kakav su želeli. Na posletku su prodali svu imovinu.

To je bilo strašno vreme, priseća se Čembrlen.

Međutim, prošlo je već dve godine od kako su obišli zemlje od Kambodže do Meksika i na godinu dana se “skrasili” u Plaja del Karmen, a kažu da nikada nisu bili srećniji.

Sada žive od kamate koju dobijaju od oročene štednje.

“Samo od toga, možemo ići na putovanja u jeftinije zemlje poput Tajlanda, gde stanovi na iznajmljivanje koštaju oko 200 evra mesečno”, kaže Sara.

“Dovoljno zarađujemo od pisanja, blogovanja i veb dizajna, kako bismo imali novac za hranu i obilaske. Osećam da smo konačno počeli da živimo život kakav želimo”.

Pogledajte još