Radnici iz Šapca pobegli iz Sočija

Prevareni, ljuti, ogorčeni, praznih novčanika radnici koji su se vratili iz Sočija ne prestaju da pričaju o onom što im se dogodilo.

Umivali su se nad kofama, za malu nuždu dobili su kante, a za veliku su morali da silaze van zgrade, ispričao je jedan od radnika.

Neki od njih imaju iskustva sa radom u inostranstvu, pa su prethodno proverili o čemu se radi, ne sluteći šta će ih kasnije zadesiti.

"Ja sam pozvao od kuće da proverim uslove. Oni su nam rekli da ćemo dobiti devet evra po kvadratu, stan, hranu i plaćen prevoz. Putovali smo autobusom 76 sati. Sve je to delovalo prihvatljivo. Međutim, kad smo tamo došli, sačekao nas je pakao"
, priča Mladen, jedan od radnika.

Tako je prošla cela grupu od osam radnika koji su tada krenuli iz Šapca. Posle 24 dana odlučili su da pobegnu, pa ih nije sačekala sudbina kolega koji su kasnije pohapšeni.

"Kad smo videli da tu nema novca, ja sam kontaktirao rodbinu da mi pošalju novac. Otac, ja i jedan kolega vratili smo se avionom. Platili smo kartu 800 evra. Prevareni smo skroz, svi su nas lagali"
, priča Živko, takođe radnik.

Sada pripremaju tužbe, jer to je jedini način da pokušaju da vrate izgubljeno, ili bar jedan deo.

Izvor: B92

Pogledajte još