Marko Huk odbranio titulu svetskog šampiona

Huk, poznat i kao Muamer Hukić, titulu je odbranio pošto je ponovo bio bolji od Firata Arslana, a ovoga puta do pobede je došao u šestoj rundi meča u Štutgartu.

Posle niza razmena udaraca na početku meča, Huk je krenuo u napad u petoj rundi, a već u narednoj Arslan je bio u nokdaunu posle kombinacije direktnih udaraca i krošea od strane šampiona sveta.

Iako se pridigao bilo je samo pitanje vremena kada će nemački bokser završiti meč. To se desilo minut i 15 sekundi pre kraja runde, kada je sudija prekinuo meč, pošto je bilo jasno da Arslan ne može da nastavi da se bori. Nemački bokser turskog porekla tražio je da se meč nastavi, ali je već tada uveliko u toku bilo slavlje Hukovog štaba.

Huku i Aslanu to je bila druga borba, a prethodnu je isto dobio bokser rođen u Sjenici, pre 15 meseci u Haleu. Tada je Huk odneo pobedu na bodove. Revanš je bio zakazan za septembar, ali je zbog Hukove povrede odložen za jenuar.

Novom pobedom nad Arslanom, Huk je došao na korak od približavanja obaranju rekorda koji drži Džoni Nelson, sa 13 pobeđenih izazivača.

Pogledajte još