Očišćene sve ulice prvog prioriteta

Foto: Emil Vaš / Beta

Na ulicama glavnog grada nalazi se 70 kamiona, 28 multi-karova, pet specijalnih vozila "Vili" Beograd puta, rekli su dežurni u zimskoj službi i naveli da u toku noći nije bilo problema u čišćenju ulica glavnog grada.

Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policija podsetili su građane, preduzetnike i pravna lica na obavezu da uklanjaju sneg i led ispred svojih objekata.

Odlukom o komunalnom redu propisano je da su za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara ispred stambene zgrade, poslovnih zgrada, poslovnih prostora odgovorna pravna i fizička lica koja ih koriste kao vlasnici, korisnici nepokretnosti, zakupci, neposredni držaoci nepokretnosti.
Građanima Starog grada na raspolaganju je volonterski servis ove opštine, koji će im pomagati da očiste sneg ispred svojih ulaza, na trotoarima i izmedju zdrada.

Kako je preneo Beoinfo više od 1.200 radnika i 200 vozila javnih komunalnih preduzeća učestvovalo je čišćenju i uklanjanju snega sa beogradskih ulica, a angažovan je i veliki broj radnika i mehanizacije JKP "Beograd puta", "Gradske čistoće", "Zelenila Beograd" i "Parking servisa".

Iz beogradske Hitne pomoći su saopštili da u toku noći nije zabeležno povećanje ortopedskih povreda zbog snega i leda na ulicama i trotoarima.


Blic

Pogledajte još