Koštunica: "Srbija da bude neutralna država, a ne marioneta EU"

0

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica izjavio je u nedelju da će na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima Srbija odlučiti da li će biti slobodna i politički neutralna zemlja ili marioneta Evropske unije.

„Moramo znati da pitanje naše privrede, sudbina Kosova, sudbina Vojvodine i sudbina cele zemlje zavise od ovih izbora i od toga kako će narod odlučiti kojim putem treba da idemo. Nema većeg izazova i nema veće borbe od borbe za budućnost Srbije“, rekao je Koštunica na sednici Glavnog odbora stranke u beogradskom Centru „Sava“.

Bivši premijer istakao je da je Demokratska stranka Srbije za slobodnu i politički neutralnu Srbiju, umesto članstva u Evropskoj uniji, jer „samo tako može da sačuva Kosovo“.

„Moramo da uverimo narod da je politička neutralnost život i budućnost Srbije, a da je danas Evropska unija na trošnim temeljima i da je njena ideja vodilja prema Srbiji da nas neprestano ucenjuje. Niko danas pouzdano ne zna da li će uopšte opstati Evropska unija, ali znamo da Srbija mora opstati i da mora na najbolji način da uredi svoj život“, dodao je Koštunica.

Foto: Beta/Emil Vas

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.