Počele izborne igre: SDPS i SPO u koaliciji sa SNS?

Foto: Medija centar

"Socijaldemokratska partija Srbije postigla je sa Srpskom naprednom strankom dogovor oko politike i principa buduće vlade, kao i o neophodnosti nastavka sveukupnih reformi u našoj zemlji", navodi se u saopštenju stranke na čijem je čelu Rasim Ljajić.

U saopštenju se dodaje da dogovor između dve partije predviđa i da nakon vanrednih parlamentarnih izbora u najkraćem roku bude formirana mala i efikasna vlada, koja će se punim kapacitetom posvetiti rešavanju ekonomskih i socijalnih problema svih građana Srbije.

"Tokom sutrašnjeg dana očekuje se konkretizacija postignutog dogovora u pojedinostima, vezanim za raspored na izbornim listama i tok predizborne kampanje", dodaje se.

I SPO SA SNS

Predsednik SPO Vuk Drašković očekuje da će njegova stranka na vanrednim parlamentarnim izborima nastupiti na listi Srpske napredne stranke.

Drašković je Tanjugu rekao da se to nameće kao jedino logično opredeljenje, jer su strateški ciljevi Srpske napredne stranke odavno ciljevi SPO-a.

"Srateški ciljevi SNS- bezuslovna primena Briselskog sporazuma, pomirenje medju narodima i državama bivše Jugoslavije, borba protiv korupcije i kriminala, ekonomske reforme, socijalne reforme, otkrivanje svih zločina državnog terorizma iz vladavine Slobodana Miloševića su zapravo i stateška opredeljenja odavno SPO", rekao je Drašković.

On je dodao da će SPO nastaviti da maksimalno podržava ovaj kurs i ovu politiku SNS.

B92, Beta
Pogledajte još