Razmislite dvaput pre nego što obučete steznik

0

Ebigejl (40) je bila savršenos kockana i spremna za poslovnu žurku koja se dešavala baš te večeri. Nekoliko dana ranije prodavačici je rekla da želi neki čudesni steznik koji će "ispraviti" svaku neravninu na njenom telu i napraviti naizgled čvrste obline, baš kao steznike koje nosi Opra Vinfri ili Adel.

Bez daha i sa mukom, i pre samog početka večeri, Ebigejl je morala da se vrati kući nakon što se jedva uvukla u maleni korset. Kada je došla kući i skinula uski steznik, osetila je momentalno olakšanje, piše australijski News.com.au

Bol je bio nepodnošljiv„, priznaje Ebigejl i dodaje: „Nikada ga više neću nositi„. Ovo je poznata priča za mnoge koji su kupili steznik i pokušali da izgledaju „savršeno“.

Spolja izgledate savršeno, ali da li znate šta vam steznik čini iznutra? Steznik ne radi ukoliko nije veoma uzan. Ali on čini da vaš stomak i creva budu potisnuta što može pojačati vaš GERB i gorušicu.

Vaš digetsivni trakt je zarobljen„, tvrdi dr Erikson, gastroenterolog. Creva se normalno kreću ali ako su pritisnuta dugo vremena taj proces se ne dešava. Simptom nije stalan ali vodi do neprijatnih simptoma kao što su naduvenost i gasovi.

Zbog toga što je uzan, steznik će takođe pritisnuti vašu dijafragmu i tako izazvati nedostatak daha. Sedenje u stezniku može dovesti do stanja zvanog meralgia paresthetica koji je posledica pritisnutog perifernog nerva.

Ovo stanje dovodi do trnjenja u nogama, koje dođe i prođe ili je konstantno. U ekstremnim slučajevima može dovesti do krvih ugrušaka a ljudima koji imaju probleme sa venama to nimalo nije potrebno.

Kako pravilno koristiti steznik?

– Nemojte ga nositi na posao svakodnevno
– Nemojte kupovati steznike koji su preuski
– Steznik mora savršeno da pristaje vašem telu, stoga nemojte kupiti bilo šta već izdvojte vreme za potragu za pravim
– Ako vam je teško da ga obučete, lomite nokte i ne možete da dišete, obavezno uzmite veći broj.

Foto: youtube printscreen
izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.