Andrea Lekić najbolja rukometašica sveta

"Osećam se neverovatno i malo je reći da sam oduševljena. Biti proglašen za najbolju na svetu od strane Međunarodne rukometne federacije je najveće individualno priznanje koje se može dobiti u karijeri. Protekla godina je za mene definitivno bila fantastična i
ovo priznanje je mali deo slagalice koji je nedostajao da postane godina iz snova",
rekla je Lekićeva prilikom dodele.

Lekićeva je dobila najviše glasova stručnog žirija, predstavnika medija i navijača, koji su do 21. januara putem sajta IHF-a mogli da glasaju.

Ona je pobedila u konkurenciji Crnogorke Katarine Bulatović, Mađarica Anite Gobric i Norvežanki Katrin Lunde i Hajdi Loke.

"Zahvalila bih se svima koji su glasali, saigračicama iz Đera I Vardara, saigračicama iz reprezentacije i naravno mojoj porodici I prijateljima na neizmernoj podršci svih ovih godina", dodala je ona.

Nagradu za najbolju rukometašicu sveta LEkićevoj je pre početka finalnog meča na Evropskom prvenstvu u Herningu u Danskoj, uručio predsednik IHF Hasan Mustafa i direktor kompanije "Grundfos" Kim Klastrup.

Lekićeva je prethodne godine osvojila Ligu šampiona sa Đerom, a predvodila je i reprezentaciju Srbije do srebrne medalje na Evropskom prvesntvu.

Nagradu za najboljeg rukometaša protekle godine pripala je Hrvatu Domagoju Duvnjaku.

Pogledajte još