Desetak preloma u Nišu zbog zaleđenih ulica

Dr Saša Ignjatijević, načelnik operativne smene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kaže da je troje Nišlija zadobilo teže povrede kuka.

Oprez u Gornjačkoj klisuri Na području Braničevskog okruga drumski saobraćaj odvija se otežano zbog snega i leda na kolovozu. Najteža situacija je u Gornjačkoj klisuri, pored reke Mlave, gde na putu koji povezuje Homolje i Stig ima debelog sloja leda. Vozači koji dolaze iz tog pravca kažu da imaju utisak da kolovoz nije posipan solju.

"Bilo je povređivanje skočnog i ručnog zgloba, ali smo troje pacijenata morali da prevezemo do Klinike za ortopediju jer su veovatno polomili kuk. Čak se ne radi o nekim starijim ljudima, nego su to pacijenti stari oko 50 godina. Apelujem na Nišlije da vode računa kako koračaju na zaleđenim trotoarima", rekao je dr Ignjatijević.

Na gradskim i prigradskim linijama nije bilo većih teškoća jer su ulice i saobraćajnice očišćenje od snega. Jedino su autobusi do sela Dudulajce vozili samo do Azbresnice jer je na putu bilo dosta leda.

I Hitna pomoć u Kladovu i Majdanpeku imala je zbog poledice pune ruke posla. javilo se četiri pacijenata sa povredama ekstremitena zbog snega i poledice na trotoarima. Prema rečima dr Darka Pavlovića, dežurnog lekara bilo je tri lakših povreda ali je u toku jućerašnjeg i jedan prelom.

"Imali smo tri povrede stopala, kuka i potkolenice, a zbrinuli smo i pacijenta sa prelomom potkolenice, koga smo odmah hitno poslali u Zdravstveni centar Negotin. Sve povrede su nastale usled klizanja na snegu"
, kaže dr Darko Pavlović.

U Majdanpeku je takođe zabeleženo nekoliko uganuća zgloba, nastalih kao posledica klizavih trotoara.

U Smederevu su saobraćajnice izuteno brzo očišćene. Sneg je probleme doneo samo udaljenijim mestima, selima Seone i Udovice, gde su autobusi imali problem da se popnu na brdo i okrenu.

Izvor: Blic

Pogledajte još