Vesna Pešić: Samo glas za DS može da obuzda vlast

Foto: Medija centar

Prema njenim rečima, u SNS je "reč o jednom strašnom egocentrizmu i stalnom skretanju pažnje na to šta će njihov gospodar da kaže".

"Neprekidno zidaju mit o njemu. Onda, višemesečno odugovlačenje - kad će Vučić da kaže da li će biti izbora ili ne. To je infantilnost, a od infatilnosti u politici ne možemo bog zna šta da očekujemo"
, ukazala je Pešić.

Ona smatra da SNS nije najavila novu, drugačiju politiku, "pa su ovi izbori čista računica, da se partijski drugovi još više razbaškare, da se nastavi borba za moć, a da sve zapravo ostane po starom".

"Razlozi za te izbore su poznati od samog početka. Aleksandar Vučić je bio nezadovoljan što nije on premijer",
ocenila je Pešić.

"Nije tu reč ni o kakvim reformama. Njih ni do sada niko nije sprečavao da sprovode reforme#
objasnila je Pešić i ukazala da su ekonomske reforme "doživele apsolutni kolaps".


"Tu nema nikakvih rezultata. Ekonomska situacija je svakog dana sve gora i oni nisu uspeli da zaustave taj trend nadole, nego se to sve više i više urušava. Stvarno ne znam na koje oni to reforme misle, osim ovoga što je ministar privrede Saša Radulović pokušavao"
, napomenula je Pešić.

Zasluge za uspešan dijalog s Kosovom i za Briselski sporazum, prema njenim rečima, "pripadaju Dačiću, a naprednjaci se sada kite tuđim perjem".

"Mislim da građani treba da se organizuju i glasaju za opoziciju. Drugim rečima, za DS kao najveću stranku. To je jedini način da se obuzda ta jedna vlast koja ničemu ne vodi"
, smatra Pešić.

"Ne vrede nam male i nove stranke, koje su se pokazale da ne mogu da rastu. Demokratska stranka ima tu šansu i zato smatram da bi trebalo ojačati tu drugu stranu. To je političko pravilo"
, ocenila je Pešić i zaključila da "nema drugog načina ako hoćeš da promeniš vlast".

Danas, Blic

Pogledajte još