Vežbe koje će vas motivisati i dovesti do željene kilaže

Svi znamo da ako želite da smršate nije dovoljno da samo držite dijetu, odnsono korigujete ishranu već je neophodno i da se fizički aktivirate.

Evo par vežbica koje nisu teške i mogu se izvesti kod kuce. Prvi trening traje samo sedam minuta, a vremenom kako budete ojačale i stekle kondiciju povećajte broj ponavljanja, odnsono dužinu treninga onoliko koliko vama to odgovara.

1.Skakanje u mestu

Skupite ruke i noge i iz tog položaja skočite i raširite noge i ruke podignite iznad glave. Za početak uradite to pet do sedam puta, a kako budete sticale kondiciju povećajte broj ponavljanja.

2. Sednje uza zid

Naslonite leđa uza zid i spustite guzu do sedećeg položaja. Zadržite ovaj položaj, dok vam butine ne zabride. Ako u početku ne možete da izdržite puno nemojte posutati jer ćete vremenom ojačati i moći da izdržite mnogo duže.

3. Ženski sklekovi

Ova vežba verovatno nikome nije omiljena, ali se potrudite da u početku uradite barem sedam ponavljanja u seriji.

4. Trbušnjaci

Lezite na leđa, savijte noge u kolenima i podignite svoja ramena s podloge. Za početak uradite barem dvanaest ponavljanja, koja ćete kasnije postepeno povećavati.

5. Iskorak

Pronađite čvrst oslonac, na primer stepenicu i zakoračite na nju, pa napravite korak nazad. Ponovite to dvadeset puta za svaku nogu.

6. Triceps

Okrenuti leđima, rukama se oslonite na nisku stolicu ili stočić i spuštajte svoje telo prema dole koliko možete. Postepeno povećavajte broj ponavljanja.

7. Izdržaj

Oslonite se na svoje laktove i noge, a telo ravno odignite od podloge i zadržite taj položaj 20 sekundi.

8. Trčanje u mestu

Trčite u mestu i pritom visoko podižite kolena. Za početak trčite barem 30 sekundi bez prestanka pa ponovite vežbu još barem tri puta, a kako budete sticale kondiciju povećavajte vreme i broj ponavljanja.

Ukoliko mislite da niste dovoljno disciplinovane da same vežbate kod kuće, setite se koliko je važno da uradite nešto što je dobro za vas, vaše zdravlje pa samim time i za vašu liniju. Ove vežbe vam neće osigurati momentalni gubitak kilograma, ali ćete na kraju napornog dana ipak biti srećne i zadovoljne jer ste uradile nešto dobro samo za sebe.


Pogledajte još