BOLESNO: Ovo je soba u kojoj je Gadafi silovao decu

Diktator bi dolazio u škole kako bi držao predavanja, pažljivo odmeravajući učenice i studentkinje. U prolazu bi ih očinski potapšao po glavi, a taj potez bio je signal posle koga bi žene u uniformama, Gadafijeva lična garda seksualnih robinja, dolazile po decu i kidnapovala ih. Ukoliko bi roditelji pokušali da ih spasu bili bi izrešetani. Mnogi su bili prestravljeni i nemoćni da pomognu dok su im decu odvlačili u leglo silovatelja.

Zatvor za te devojke počinjao je u ginekološkoj sobi koja se nalazila odmah pored spavaonice sa bračnim krevetom koja podseća na hotelsku sobu iz sedamdesetih godina. Prvo bi bile testirane na seksualno prenosive bolesti, a tu bi ponovo ulazile ako bi od silovanja zatrudnele.

(old_image)

Devojčice su na silu depilirane a ostavljali su im samo stidne dlačice. Zatim su odvođene pred golog Gadafija koji bi ih bez milosti razdevičio i zlostavljao.

"Dali su mi tange - nikad pre nisam videla nešto takvo - i belu satensku haljinicu, s prorezima sa strane i dubokim dekolteom. Moja kosa, sada raspuštena, padala je do stražnjice. Fatiha me našminkala i namirisala, dodala mi malo sjaja na usne, mama mi to nikad ne bi dopustila. Strogim okom kritičara proverila je rezultat. Onda me uzela za ruku i odvela niz hodnik. Zastala je na ulaznim vratima, otvorila ih i gurnula me unutra.Gadafi je ležao go na krevetu. Bila sam prestravljena. Pokrila sam oči i vrisnula, mislila sam. 'Ovo je neka strašna greška! Nije trebalo da budem ovde' "
, opisala je jedna devojčica u svojoj ispovesti detalje napastvovanja.

Gadafi je zlostavljao i dečake. Njih su zvali „uslužnim momcima" i takođe bi ponekad služili kao telohranitelji.

(old_image)

U napadima diktatora postojao je obrazac. Nakon što bi završio nasilan seksualni odnos odbacivao bi svoje žrtve i tražio nove. Ipak, ne bi ih puštao na slobodu. Voleo je da ih posećuje kao suvenire. Neke devojke bi samo bile odbačena u parku ili divljini i ostavljane da umru. Njegova morbidnost ne staje tu. Nađeni su dokazi da je čuvao tela političkih protivnika u zamrzivačima kako bi ih posmatrao, a neka su tamo bila i po 25 godina.

Seksualna jazbina Muamera Gadafija bila je zapečaćena nakon njegove smrti kako bi Libija sprečila sramotu da izađe na videlo, ali Bi Bi Si je nakon pregovora sa tamošnjim zvaničnicima uspeo da snimi dokumentarac o ovom zastrašujućem mestu.

Izvor: Kurir, dailymail

Foto: DailyMail

Pogledajte još