MK grupa ulaže 12 miliona evra na Kopaoniku

KOPAONIK, 1. avgusta 2009. (Beta) - U renoviranje turističkog kompleksa na Kopaoniku MK grupa uložiće do kraja 2012. godine 12 miliona evra, izjavio je u subotu predsednik MK Grupe Miodrag Kostić.

"Novac će biti investiran u obnovu hotela Grand i apartmana Konaci koji bi nakon toga trebalo da budu kategorisani sa četiri zvezdice", rekao je novinarima na Kopaoniku Kostić i dodao da će u obnovu hotela Grand biti uloženo više od četiri miliona evra, kao i da će deo apartmana Konaci biti pretvoren u hotel Suvo rudište.

Do kraja ove godine MK grupa će na Kopaoniku uložiti 5,5 miliona evra, precizirao je on. Prema njegovim rečima, u 2010. i 2011. godini biće uloženo po 2,5, a u 2012. godini 1,5 miliona evra.

MK grupa je decembra prošle godine kupila hotel Grand i Konake za 23 miliona evra od kompanije Internacional CG. Prema kupoprodajnom ugovoru treba da zadrži postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih deset godina, kao i da obezbedi da hotel Grand u roku od dve godine dobije kategorizaciju četiri zvezdice.

Pogledajte još