Udes kod naplatne rampe Bubanj Potok

U Beogradu su se protekle noći dogodile dve saobraćajne nesreće u kojoj su povređene dve osobe, rečeno je jutros Tanjugu u gradskoj službi Hitne pomoći.

Muškarac star oko 45 godina, vozač, u udesu koji se dogodio jutros oko 6,10 časova kod naplatne rampe Bubanj Potok, zadobio je razderotinu na glavi i istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 60 godina je u udesu oko 22,15 časova na uglu ulica Pere Četkovića i Garsije Lorke zadobio povrede nosa, jagodične kosti i potkolenice, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 100 intervencija od kojih 11 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i srčani bolesnici, precizirala je Macura.

Macura je savetovala građanima ostanak kod kuća, a onima koji moraju da izađu u spoljnu sredinu, adekvatno i slojevito oblačenje i pogotovu deci, nošenje vunenih šalova i kapa.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje obuće sa gumenim đonom, oprez u saobraćaju i hodu na trotoarima zbog poledice i uzimanje toplih napitaka, čajeva, limunada, vitamina i voća.

Izvor: Beta

Pogledajte još