U zagrljaju fotelje

Meke sofe polako gube trku pred nadolazećom popularnošću fotelja. Naročito onih ‘’produženih’’ koje imaju footstool (dodatak za odmaranje nogu) ili su konvertovane u moderne tapacirane ligeštule. Znam, fotelja jeste egoistični komad nameštaja u kome uživa samo jedna osoba ali njena lepota i jeste u tome. Ona i jeste namenjena za trenutke kada hoćemo da se osamimo i utonemo u svoj svet. I uživamo u njemu bez ostatka.

Fotelja posebno dobija na značaju u hladnim zimskim mesecima. Naročito ako se nalazi pored radijatora i neke velike lampe u čijem je podnožju je držač za novine.
Čak i stara, istrošena fotelja može tapaciranjem dobiti novi oblik i život, te postati ultra futuristička. Potrebno je da imate maštu i dobrog majstora.

(old_image)

Jedna od najboljih dizajnerki nameštaja je svakako Patricia Urquiola, Španjolka koja živi i radi u Milanu. Ona je u stanju da dnevnu sobu porodice srednje klase pretvori svojim komadima nameštaja u ekstravagantni, mali raj. Njene stolice i fotelje su neverovatno mekane, sa instant efaktom ušuškanosti kada im poverite svoje umorno telo. Kada utonete u njihove meke jastuke stres nestaje iz vašeg života i odlazi na neku drugu adresu.

Priuštite ove zime sebi jednu fotelju nalik ovima koje vam predlažemo. Vaš život će dobiti sasvim novu dimenziju. A vi svoje malo, nezamenjivo ‘’kraljevstvo’’ za veliko uživanje.

(old_image)

Pogledajte još