Siromašni rasisti: Pogledajte kako se Srbija kotira na Google-u

0

Najčešća reč koja se pored imena naše zemlje automatski pojavljuje u Google pretraživaču je ‘siromašna’, pokazuje mapa Evrope koju su napravili istraživači sa univerziteta Mičigen.

Ova jedinstvena mapu Evrope pokazuje koja ključna reč se prva automatski pojavljuje u Google pretraživaču uz koju zemlju kada se ukuca jednostavno pitanje „Zašto je (zemlja) toliko…“.

Tako su zaključili da se pored imena Srbije, BiH, Albanije, ali i Bugarske, Rumunije, Mađarske, Slovačke i mnogih drugih, pretežno istočnoevropskih zemalja najčešće pojavljuje reč „siromašan“.

Jedini izuzeci u našem regionu su Hrvatska, uz koju korisnici Googla najčešće vide reč „lepa“, i Makedonija koja je „važna“.

Međutim, ništa bolje nisu prošle ni Francuska, uz koju je najčešće pretraživana reč „gej“, kao ni Italija, uz koju se veoma često pojavljuje „rasista“.

Zemlje koje na Googlu imaju nešto laskavije ključne reči su Nemačka i Engleska kojima je najčešća reč „bogat“, ali i Danska i Finska – „srećan“.

Osim pitanja zašto je Srbija siromašna, i top 5 pitanja o nama stoji i zašto smo toliki rasisti, zašto smo dobri u sportu, ali i zašto smo toliko omrženi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.