Putevi Srbije: Vlažni kolovozi, sneg do pet centimetara

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Novog Sada, Kolubare, Kragujevca, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda.

Na području Niša na pojedinim deonicama moguća je mestimična pojava poledice u višim predelima, a na području Požarevca ima sitnih odrona na putu na deonici Blagojev Kamen - Majdanpek.

Košava nanosi smetove na teritoriji Velikog Gradišta, Kučeva i Požarevca, a na području Zaječara učestala je pojava sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima i smanjena je vidljivost zbog padavina na 100 metara.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda i magle ima na putnom pravcu Brzeće - Kopaonik (Jaram).

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, a kolovozi na prilazima graničnim prelazima su vlažni i na većini njih ima snega do pet centimetara.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet centimetara i obavezna je zimska oprema, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još