Dragan Karleuša: Ceci nismo uzeli ključeve od sefa, samo oružje

- Mislim da nije istina da su prilikom pretresa 2003. uzeti nekakvi ključevi. Tada je Svetlana Ražantović bila osumnjičena za nezakonitu prodaju fudbalera, a u pretresu vile osim ilegalnih pištolja za koje je odgovarala ništa nije nađeno - kaže za “Blic” Dragan Karleuša, tadašnji zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Srbije, koji je u “Sablji” vodio pretres vile u Ljutice Bogdana.

Karleuša, sada penzioner, napominje da ne želi da komentriše nešto više o tim sefovima u Beogradu. Ali, misli da ako je u tajnim trezorima nešto bilo da je to sklonjeno odmah nakon ubistva Ražnatovića 15. januara 2000. i da to nije uradila država.

Svetlana Ražnatović, udovica komandanta paravojne formacije Srpska dobrovoljačka garde izjavila je za “Blic” da je policija tokom pretresa vile, u “Sablja” 2003, uzela ključ od sefova u Komercijalnoj banci.

Borislav Pelević, blizak Ražnatovićev saradnik, tvrdi da za sefove niko nije znao. Sumnja i da ih niko nije ni koristio.

- Nikad mi Ražnatović nije rekao za njih, a znao je da mi se poveri. Da je nešto bilo u njima, znao bih. Ni Ceca nije znala za njih. Ti sefovi se ne spominju ni u njegovom testamentu. Evo zna se da od 1995. niko nije dirao te sefove. Sve je to lakrdija - navodi Pelević.

Trezor za krupne stvari
U Komercijalnoj banci na zahtev Tužilaštva za ratne zločine otvorena su dva sefa Željka Ražantovića Arkana. Jedan je veličine 2,8 metara sa metar i po koji je dovoljno veliki da u njega stanu umetničke dragocenosti. Drugi tajni sef je znatno manji.

Izvor: Blic

Pogledajte još