TRANZIT PLANETA U JARCU: Čekaju nas burne ljubavi na poslu

Venera, mitološka boginja lepote i umetnosti, ima sličan status i u astrologiji. Ona pokazuje način na koji volimo i uživamo, kakve su nam ljubavne sklonosti, odnosi u partnerstvu i braku, da li posedujemo umetnički dar...

Osim toga, Venera simbolizuje i naš odnos prema novcu i hrani. Njen uticaj je najjači u Biku, Vagi i Ribama, a najslabiji u Ovnu, Škorpiji i Devici. Zbog toga su Bikovi, pored Lavova, poznati kao pravi hedonisti, Vage su velike estete, a Ribe, umetnici i kreativci. Planeta strasti, akcije i seksualnosti, Mars, zajedno sa Venerom, Neptunom, Mesecom, uživa status ljubavne planete. U ženskom horoskopu, pokazuje kakav je njen tip muškarca, a u muškom, njegov tip žene. I uticaj Marsa narednih šest meseci oslabljen je njegovom pozicijom u znaku Vage.

Iako 26. januara prestaje loš aspekt između planeta ljubavi i novca, Venere i Marsa, one će i dalje biti pod lošim uticajem tranzitnog Jupitera i Urana, pa su mogući iznenadni raskidi i obnove veza, kao i finansijski problemi. Venera, 31. januara, kreće direktnim hodom preko znaka Jarca, što već u prvoj nedelji februara, unosi malo više vedrine u ljubavne odnose ali i nešto više novca. Mnoge ljubavne priče mogu započeti na poslu, među kolegama, a neke se krajem februara, iznenada, mogu i završiti raskidom. To može biti slučaj sa vatrenim znacima, kojima ne odgovara pozicija Venere, a pod uticajem su Marsa.

Ovan - Možete da se nađete pred novim profesionalnim izazovima ili promenom posla, odnosno radnog mesta. Prema partneru ste posesivniji nego inače.

Lav - Predstavnike vašeg znaka očekuje prilično naporan period na radnom mestu. Više pažnje trebalo bi da obratite na komunikaciju sa saradnicima.

Strelac - Pred vama su novi poslovni izazovi, više sreće imate sa novcem nego u ljubavi. Komunikacija sa partnerom može da predstavlja problem. Pozicija Venere odgovara zemljanim znacima, naročito onima koji su rođeni u drugoj dekadi.

Bik - Ljubav vas očekuje, najverovatnije, na nekom putu. Izbegavajte nepotrebne sukobe sa saradnicima i važnije dogovore sa strancima.

Devica - Može doći do obnove veze sa nekom starom simpatijom. U sferi posla, očekuju vas susreti i poznanstva sa uticajnim i uglednim osobama.

Jarac - U ovom periodu verovatno ćete se naći u situaciji kada ćete da razmišljate o obnovi veze sa nekim ko se bavi nekim kreativnim zanimanjem.

Vazdušnim znacima odgovara pozicija Marsa, koja ih čini još popularnijim kod suprotnog pola.

Blizanci - Ljubav vas zanima više od posla. Očekuju vas romantični trenuci sa partnerom, naročito ako ste dama. Vaša impulsivnost može da smeta vašoj partnerki.

Vaga - Odnos sa partnerom sve je bolji, a ako ste slobodni, moguće je susret sa mlađom, atraktivnom osobom. Na poslu vas očekuje mnogo novih obaveza.

Vodolija - U nekom većem društvu može da vas privuče jedna veoma komunikativna osoba. Na poslu, postoji šansa da obnovite saradnju sa strancima. Vodenim znacima rođenim u drugoj dekadi odgovara pozicija Venere, a trećoj dekadi, pozicija Marsa.

Rak - Možete da uđete u vezu sa osobom od koje vas može deliti veća razlika u godinama. Trebalo bi da povedete više računa o tome šta pred kim pričate.

Škorpija - Na nekoj društvenoj mreži vašu pažnju može da privuče neki vodeni znak. Izbegavajte sklapanje dogovora i potpisivanje važnih ugovora.

Ribe - Neko koga ste nekada davno upoznali preko posla može ponovo da se vrati u vaš život. Ukoliko se bavite umetnošću ili naukom, očekuje vas uspeh.

GDE JE VAŠA VENERA?

U Ovnu– Otvoreno pokazujete svoja osećanja, a najčešće ste rukovođeni svojim željama i nagonima. Strastveni ste, iskreni, magnetični. Zračite vedrinom i optimizmom, puni ste entuzijazma. Umete da budete agresivni, nepromišljeni i egoistični.

U Biku – Odani ste, pouzdani, senzibilni i romantični. Veliki ste esteta, uživate u ljubavi i hrani, možete da imate problema sa telesnom težinom. Veoma ste ljubomorni i posesivni, što dolazi do izražaja i u emotivnim i u poslovnim odnosima.

U Blizancima – Želite da probate sve što vam život pruža, obožavate promene i to ne krijete. Prijateljski ste nastrojeni, druželjubivi i radoznali. Ono što može da vam oteža ljubavni život su vaša površnost, nedoslednost i nedostatak istrajnosti.

U Raku – Iako se trudite da sakrijete ranjivu stranu svoje prirode, odaju vas nežnost, saosećajnost i požrtvovanost. Dosta zavisite od partnera. Veoma ste brižni, naročito ako ste žena, slabi ste na decu, spremni da im date sve što imate.

U Lavu – Romantični ste i galantni, ali i ljubomorni. Vaša teatralnost i dramatičnost uvek izbijaju u prvi plan, gde god se pojavite, očekujete aplauz. Vaša darežljivost i odanost najviše dolaze do izražaja u odnosu prema deci i prijateljima.

U Devici – Puni ste obzira, uzdržani, često se nepotrebno žrtvujete za partnera, ali i za druge. Vredni ste i ekonomični. Stalno nešto analizirate, a da toga možda niste ni svesni. Skloni ste vezivanju za osobe koji imaju neke probleme.

U Vagi – Društveni ste i otvoreni, šarmantni i prefinjeni. Dosta pažnje posvećujete svom izgledu. Lako vas je povrediti, pravdoljubivi ste, izbegavate svađe. Obožavate umetnost i suprotni pol, a često "padate" na one koji se zaljubljuju u vas.

U Škorpiji – Veoma ste harizmatični, tajanstveni, dostojanstveni, u vama uvek ima nečeg nedorečenog, kao magnet privlačite suprotni pol. Strastveni ste i ljubomorni. Skloni ste krajnostima u pokazivanju emocija. Posedujete smisao za biznis.

U Strelcu – Otvoreni ste, komunikativni i prilagodljivi. Ne robujete predrasudama, privlače vas flert i avanture. Znate da uživate u životu, darežljivi ste, volite životinje i putovanja. Ljubav prema hrani može da vam stvori probleme s kilogramima.

U Jarcu – Iza vaše hladnoće i uzdržanosti, često se krije nesigurnost. Skloni ste potiskivanju emocija i svoje seksualnosti, kompenzaciju često pronalazite u statusu i novcu. U ljubavi ste odani i posvećeni partneru. Imate smisla za biznis.

U Vodoliji – Iako delujete uzdržano, komunikativni ste i šarmantni, veoma popularni, naročito kod suprotnog pola. Veoma ste inteligentni. U ljubavi tražite prijateljstvo i razumevanje, a ne neke dublje emocije. Odgovara vam partner sličnih osobina.

U Ribama – Saosećajni ste, intuitivni i nežni. Romantični ste i osetljivi, sve što vas muči krijete duboko u sebi. Tražite romantičnog partnera koji može da vas razume. Požrtvovani ste, uvek spremni da pomognete. Volite umetnost i životinje.

Izvor: Novosti / Piše: Marina Jungić Milošević

Pogledajte još