OTKRIVENO: Evo ko je Severinin novi dečko

Hrvatski biznismen Luka Rajić (50) za kojeg se priča da je navodno u vezi sa popularnom pevačicom, vlasnik je brojnih firmi u Hrvatskoj i Švajcarskoj a njegovo bogatstvo se procenjuje na više od 400 miliona evra

Jedan od najbogatijih Hrvata, biznismen Luka Rajić (50), za koga se priča da je navodno novi Severinin dečko, karijeru je započeo kao prodavac na pijaci, prvu prodavnicu je otvorio u kući dede fudbalera Darija Šimića, a danas se bogatstvo hrvatskog “kralja mleka” procenjuje na više od 400 miliona evra!

Da podsetimo, kako navode hrvatski mediji, nakon raskida sa Milanom Popovićem, Vučkovićeva je utehu pronašla u zagrljaju još jednog bogataša, i to pravog “kapitalca”, budući da je Rajić vlasnik “Lura grupe” u čijem se sklopu nalazi nekoliko kompanija iz Hrvatske i Švajcarske.

(old_image)

Foto: Promo/Pharmas.hr

Rajić je rođen 1964. u Konjicu, a sa porodicom se 1971. preselio u Sesvete kod Zagreba. Kao srednjoškolac je na pijacama prodavao raznu robu, a 1984. se zaposlio kao vozač kamiona u firmi “Dukat”, a uporedo je nastavio da trguje cementom i automobilima. Zatim je iznajmio prostor u kući dede hrvatskog fudbalera Darija Šimića i tu otvorio svoju prvu samoposlugu, a nekoliko ulica dalje i kafić. Prema pisanju “Večernjeg lista”, Rajić je odlično zarađivao zbog sve veće inflacije, i 1994. je za 10 miliona maraka postao većinski vlasnik “Dukata”.

U naredne dve decenije Rajić je izgradio poslovnu imperiju vrednu više od 400 miliona evra, a 1996. se oženio ekonomistkinjom Bornom, sa kojom ima troje dece, Bornu, Luku i Frana. Njih dvoje su se razveli 2006, a tada se pričalo da je Luka bivšoj supruzi isplatio 40 miliona evra.

Telegraf.rs

Pogledajte još