Zorana Mihajlović: Kad ste dobra devojka, dugačak je red

Foto: Miloš Miškov / Beta

Ona ipak navodi da nije uvek bilo neophodnog konsenzusa i navodi primer Srbijagasa gde se, kako kaže, za godinu dana nisu sprovele reforme.

Ministarka Mihajlović objašnjava da je glavi cilj vanrednih izbora ubrzanje reformi i na pitanje hoće li buduća Vlada ukoliko je predvodi nastaviti sa reformama za koje se zalagao bivši ministar Saša Radulović odgovara: „Ne postoje Radulovićeve reforme. Ne možete da promovišete nešto sami, vi ste deo Vlade. To što je on pričao mi pričamo već godinu dana. Ja nemam ništa protiv da se prave lične karte, da statistički vidimo kako ko posluje, ali smo za šest meseci možda mogli da rešimo neko preduzeće u restrukturiranju, a mi ne rešismo ni jedno“ kaže Zorana Mihajlović i navodi da Dačićeva Vlada takođe nije dovoljno brzo radila na „departizaciji javnih preduzeća niti nanjihovom reformisanju, niti smo napravili pravi program kako da reformišemo državnu upravu“.

U intervjuu za NIN Zorana Mihajlović kaže da naprednjaci neće sami formirati vlast a na pitanje sa kim će u koaliciju od stranaka koje im već nude saradnju odgovara: „Kad ste dobra devojka, dugačak je red“.

Pogledajte još