Vinča i Leštane i dalje bez vode, "Vodovod" tražio novu analizu

0

Beogradski "Vodovod" će sutra odlučiti da li da pusti u rad proizvodni pogon "Vinča", jer je po preporuci stručnjaka gradskog Zavoda za javno zdravlje uzorkovanje Dunava urađeno i danas.

Podsećamo, Agencija za zaštitu životne sredine danas je objavila da voda u Dunavu nije štetna po ljude, nakon što je juče u nju izručeno 845 tona piritskih izgoretina sa barže „Sloga“.

– Rezultati analize vode koje su uzeli „Vodovod i kanalizacija“ i gradski Zavod za javno zdravlje pokazuju da je voda ispravna. Međutim, po preporuci stručnjaka Zavoda za javno zdravlje, uzorci vode ponovo su uzeti, a rezultate tih analiza očekujemo u toku sutrašnjeg dana – saopšteno je iz beogradskog „Vodovoda“.

U tom javnom preduzeću navode da će, do dobijanja rezultata druge analize, potrošači u naseljima Vinča i Leštane i dalje snabdevati vodom iz cisterni.

Podsećamo, danas je iz Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije saopšteno da Dunav nije zagađen nakon prevrtanja barže natovarene piritom u sidrištu Luke Beograd.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.