Živković: Tužiću Tadića za klevete

0

Zoran Živković odbacuje navode Borisa Tadića da je kriv za i korupcionaške afere i najavio protiv njega podnošenje tužbe zbog klevete.

Foto: Medija centar

Živković, bivši premijer i funkcioner DS je rekao Tanjugu i da ga je „vrlo neprijatno iznenadanila besmislena izjava Tadića, kojom je najavio izlazak iz DS“.

„U kojoj će on stranci biti, to je njegova potpuno lična stvar, ali neistine i uvrede koje su izrečene na moj račun u toj izjavi su apslotuno nešto što je prevazišlo svaku meru“, rekao je on.

Istakavši i da je „potpuna laž“ to sto je Tadić rekao na konferenciji za novinare, Živković je naveo i da je dok je sam bio premijer započela samo jedna privatizacija sa spiska od 24 privatizacija čije preispitivanje traži EU.

„To je privatizacija kompanije Putnik i ta privatizacija je sporna zato što je država 2006. pokušala da prevari kupca, a ne zbog načina na koji je privatizacija izvršena 2003. godine“
, rekao je on.

On je naveo i da se u tom kontekstu pominje i smederevski „Sartid“ dodavsi da „to nije privatizacija već prodaja iz stačaja i nema nikave veze sa Vladom Srbije“.

„Generalno, ni za to, a ni za bilo šta drugo za mojih 53 godine i deset godina koliko nisam više na mestu premijera protiv mene nije započet bilo kakav predistražni, istražni ili bilo kakav krivični postupak“, rekao je Živković.

On je istakao i da je „u tih deset godina Tadić osam godina bio na mestu predsednika države i bio „bog i batina“ u Srbiji tako da je mogao da proveri bilo kakve sumnje u bilo kakvu nezakonitost mog poslovanja bu privredi ili na mestu predsednika vlade“.

Živković ističe i da „generalno misli da je jako tužno za čoveka koji je osam godina bio na mestu predsednika Srbije da sebi dozvoli da njegova politička i bilo kakva javna karijera bude završena gomilom laži“.

„Zbog svega izrečenog ja ću nakon konsultacije sa svojim pravnim savetnicima verovatno građanina Tadića tužiti pred nadležani sudom zbog krivičnog dela klevete“
, zaključio je on.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.