Ukrao puške iz muzeja u kom je portir!

0

Vrščanin Sava P, portir Gradskog muzeja u Vršcu, uhapšen je pod sumnjom da je ukrao pet eksponata iz stalne postavke. Sa saučesnikom, koji je takođe uhapšen, odneo je puške koje potiču iz 18. i 19. veka. Eksponati su pronađeni i vraćeni muzeju.

Krađu pušaka otkrili su kustosi u utorak. Odmah su alarmirali vršačku policiju i posle kratke istrage sutradan, u večernjim satima, uhapšeni su portir i njegov saučesnik. U portirovoj kući pronađene su četiri puške, dok je peta bila kod njegovog saučesnika.

– Osumnjičeni Sava P. je, nemajući kud, na saslušanju policiji priznao da je ukrao eksponate – navodi sagovornik “Blica” i navodi da iz muzeja već duže vreme nestaju eksponati, ali niko nije reagovao.

Osumnjičeni portir je i ranije hapšen zbog raznih počinjenih krivičnih dela. Ali, kada je priman za portira muzeja, i to pre godinu dana, na predlog SNS-a niko nije proveravao da li ima kriminalnu prošlost.

Gradski muzej je u stranačkoj podeli u Vršcu pripao naprednjacima. I na čelo muzeja naprednjaci su postavili svog direktora, iako nema potrebne kvalifikacije, a legalno izabranog direktora su smenili uz obrazloženje da je suviše stručan iako ga je izabrao kolektiv, upravni odbor i gradsko veće.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.