Kako rešiti problem suve kože tokom zime

Poznato je da hladno vreme isušuje kožu. Klimatske promene, suv vazduh i izloženost hladnom vetru ukloniće vlažnost sa vaše kože, zbog čega se na licu pojavljuju sasušene i osetljive tačke i mesta koja svrbe. Ali dobre vesti su da postoje trikovi koji vam mogu pomoći da zaštitite kožu od hladnog vremena i sprečite bore koje mogu da se pojave zbog oštećenja.

Koristite hidratantnu kremu

Morate koristiti hidratantnu kremu ne samo zimi, nego uvek. Čim izađete ispod tuša, namažite hidrtantnu kremu kako biste zadržali vodu na koži. Ne možete da se odlučite koji proizvod da koristite?

Ako imate osetljivu kožu, nemojte da koristite kreme koje sadrže mirise ili lanolin, koji mogu da izazovu suprotan efekat.

Uvek tražite proizvode sa glicerolom i hijaluronskom kiselinom, jer su ova dva elementa odlična za hidrataciju kože.

Stavite mnogo kreme za sunčanje

Ako planirate da provedete dugo vremena napolju, stavite kremu sa zaštitnim fakotorom 15 ili više kako biste zaštitili lice od štetnih sunčevih zraka i potencijalnih bora. I ne zaboravite da stavite kapu i naočare za sunce kada idete na trčanje. Sunce vam zimi može naneti podjednako mnogo štete kao i leti.

Isperite dobro lice

Pranje lica podjednako je važno kao i hidratacija, ali morate da budete sigurni da perete lice kako treba.

Prejako trljanje može sa vaše kože da skine njenu prirodnu vlažnost, dok su neki proizvodi za čišćenje previše grubi za korišćenje u toku zime.

Nađite nežniji proizvod za čišćenje koji ne isušuje lice.

Dok čistite lice, koristite mlaku vodu i osušite ga tapkanjem nakon čišćenja, a nikako trljanjem.

Pijte vodu

Iako nije naučno dokazano da voda sprečava bore, stručnjaci kažu da svakako ne može da naškodi. Dve čaše vode podstiču protok krvi do kože, zbog čega boja vašeg tena može biti lepša. Pijte najmanje 8 čaša vode od po 2 decilitra dnevno.

Neka vazduh u kući bude vlažan

Nisu samo spoljašnje okolnosti krive za suvu kožu. Suv vazduh u vašem domu može da vam isuši kožu. Kupite ovlaživač vazduha i držite ga u toku noći u sobi kako bi vazduh bio dovoljno vlažan dok spavate.

Izvor: zena.blic.rs

Pogledajte još