Pijani doktor ošamario pacijenta!

- Besomučno smo zvonili na vrata, ali niko nije otvarao, iako se unutra se čula jurnjava, vriska i galama. Obilno sam krvario, a rana me je zbog mraza sve više bolela. Iznerviran, malo sam jače lupio na vrata, ne bi li me čuli i tada je ženski glas, ne otvarajući, rekao da uđemo na donji ulaz – priseća se Vujić.

Kako kaže, doktora Milića Jestrovića, koji se pojavio u hodniku, nije interesovalo sa kakvim je problemom pacijent došao, već ko je lupao na vrata.

- Kada sam rekao da sam to bio ja, bez reči je prišao i ošamario me. Reagovao sam refleksno i odgurnuo ga. Bio sam u šoku, nisam verovao šta se događa. Dobio sam šamar od lekara u trenutku kada mi niz kažiprst lije krv kao iz slavine – emotivno priča mladić i četiri dana nakon incidenta.

Nastalo je komešanje, a ubrzo je, na poziv, stigla policija, kao i Bojanov otac. Vujić je tražio da on i lekar budu podvrgnuti alkotestu, ali je zahtev odbijen uz obrazloženje da za to nema potrebe.

- Dr Jestrović je bio u vidno alkoholisanom stanju, jer me je zapahnuo miris alkohola kada je krenuo da me udari. Zaista mi je čudno da se ne uradi alkotest nakon ovako ozbiljnog incidenta – ističe Vujić i najavljuje tužbu protiv hirurga Jestrovića, iako mu je, kako naglašava, jasno da će to biti teška i neizvesna borba, „budući da je Jestrovićeva supruga sudija“.

Bojan Vujić sanirao je ranu u gornjomilanovačkoj hitnoj pomoći.

Zaposleni u bolnici u Gornjem Milanovcu kažu da je ovo poslednji u nizu incidenata kojima je dr Jestrović izuzetno sklon. Kažu da se radi o nervoznom i prekom čoveku, često veoma neprijatnom prema pacijentima. Zbog propusta u radu, jedno vreme je bio suspendovan sa posla.

- Iako na glavnom ulazu piše na kom ulazu se primaju pacijenti, oni su neprekidno zvonili i lupali, čime su uznemiravali ostale pacijente. Ja sam ga ošamario, a on mi je uzvratio – izjavio je dr Jestrović.

Kako saznajemo, direktor gornjomilanovačke bolnice dr Miro Lazarević održao je juče sastanak sa zaposlenima na odeljenju hirurgije, ali nije bio dostupan za komentar povodom ovog događaja.

Izvor: Alo.rs
Foto: joefoxphoto / Alamy/Alamy

Pogledajte još